– Geriau jau atliksiu remontą, nei važiuosiu į kurortus!

Mano uošvė piktinasi mumis, nes išvykome atostogauti ir nesumokėjome už jos remontą. Jos butas gražus, geros būklės – tik jos užgaida atnaujinti baldus. Ji mano, kad mes išlaidaujame, nors galėjo padėti ir pati.

Mes su vyru esame labai taupūs. Patys mokame būsto paskolą ir auginame du vidurinės mokyklos vaikus. Per visus santuokos metus šią vasarą pirmą kartą išvykome prie jūros.

Kai buvome susituokę, atostogauti galėjome tik miške arba namelyje. Mūsų vaikai nieko nebuvo matę, todėl nusprendėme nusipirkti kelionę į Krymą. Turėjome susiveržti diržus, bet buvo verta.

Mano uošvė iškart po vestuvių pasakė, kad anūkų neprižiūrės. Atsižvelgiau į tai, net neprašiau jos pagalbos. Taigi visas atostogas ir savaitgalius vaikai turi praleisti namelyje su mano tėvais, nes mes su vyru dirbame. Nesmerkiau jos noro, nes suprantu, kad auginti du vaikus ir taip yra žygdarbis. Mano uošvė yra pensininkė ir turi pilną teisę ilsėtis.

Ji užsirašė į baseiną, važiuoja į kai kurias ekskursijas ir parodas. Apskritai iki šiol ji gyvena labai aktyvų ir judrų gyvenimą. Buvo tik viena problema – finansinis saugumas. Visus jos norus turėjo finansuoti vaikai, o tai darė žalą jos pačios šeimai. Jai nerūpėjo paskolos, hipoteka, vaikai – mamai reikėjo padėti.

Negana to, kiekvieną savaitgalį ji savo vyrui išdalydavo užduotis: atnešk, padėk, paimk, sutvarkyk. O šiemet ji apskritai prarado sveiką protą – norėjo atnaujinti remontą. Kiekvienas iš mūsų ko nors norime, bet ne visada pavyksta tai padaryti. Tiesa? Be to, prieš 5 metus jau darėme remontą, viskas atrodė šviežiai ir gražiai.

Mano uošvė nežinojo, kad važiuojame prie jūros. Iš principo neketinome jos įskųsti, norėjome uždaryti butą ir išvažiuoti. Taip ir padarėme.

Tačiau mums nesant ji atėjo į mūsų namus. Radusi uždarytas duris, ji paskambino vyrui ir jis jai pasakė, kad esame Kryme. Ji pakabino ragelį, o mums grįžus laukė tikras skandalas.

– Galėjote mane įspėti? Ir apskritai, hipotekininkai, iš kur gavote pinigų? Reikėjo daryti remontą, o ne važiuoti į kurortus.

Jos vyras paprastai tyli ir neprieštarauja motinai, bet ne šį kartą. Jis priminė jai, kad ji neturi nieko bendra su jo pinigais.

Nuo to laiko mano uošvė su mumis nepalaiko ryšio. Ji net neskambina savo anūkams. Tačiau kiti giminaičiai mums skambina ir pasakoja, kokie mes blogi. Mes su vyru nepripažįstame savo kaltės. O mano tėvai mus palaiko. Mums reikia atsipalaiduoti, kol esame jauni, juolab kad mano uošviams pinigų reikėjo užgaidai, o ne kažkam rimtam.
 

Rate article
– Geriau jau atliksiu remontą, nei važiuosiu į kurortus!