Gera mylėti artimuosius per atstumą. Kaip teta atvažiavo manęs aplankyti.

Kartą teta atvyko aplankyti Artūro iš kito miesto. Labai netikėtas vizitas. Tačiau ji taip pat paskambino: “Aš jau sėdžiu traukinyje, važiuoju. Pinigai buvo skirti tik bilietui pas tave. Ką nors sugalvok.” Apie ką galvoti? Mes neturėjome suplanavę papildomų pinigų jos kelionei atgal.

Neseniai buvome nusipirkę automobilį, tėvą ištiko insultas, perstatinėjome namą. Važiuojant namo iš stoties, teta norėjo išlipti ir apsižvalgyti. Juk be dovanų į svečius nevažiuosi. Artūras susirado vietą pastatyti automobilį ir išsitraukė laikraštį paskaityti, kol teta vaikščiojo aplinkui. Tačiau ji viską sprendė savaip.

Kadangi atvyko be pinigų kelionei namo, ji neturėjo pinigų ir dovanoms pirkti. Artūrui teko lydėti ją per perėjas ir sumokėti už pirkinius. Be to, jam teko išklausyti tetos nuomonę apie kiekvieną pardavėją. Tik ji nesileido į kalbas, o liepė pardavėjui surasti jai tai, ko jis neturėjo. Tačiau, privedusi pardavėją prie nervinio priepuolio, ji mandagiai nusišypsojo ir nuėjo toliau.

Kam visa tai buvo reikalinga? O vyriški daiktai kam? Juk ji planavo pirkti dovanas tik moterims. Paaiškėjo, kad iniciatyvioji teta nusprendė nupirkti vyriškų daiktų, kuriuos vėliau parduos savo mieste, kad galėtų susimokėti už kelionę. Tačiau sumokėjo Artūras!

Atvykusi į mūsų namus teta ėmė nustatinėti savo taisykles. Ji pasakė, kad yra itin lengvo miego ir anksti eina miegoti, todėl dešimtą valandą visi turi eiti miegoti ir netrukdyti svečiui. Per pusryčius teta išreiškė pasipiktinimą, kad naktį kažkas tris kartus nuleido vandenį tualete. O sekmadienį ji buvo suplanavusi kelionę į mišką grybauti. Jai labai patiko vieta, kurioje ji paskutinį kartą lankėsi rinkdama grybus. Bet tai buvo daugiau nei prieš dešimt metų.

Artūras bandė sakyti, kad dabar yra geresnių vietų, bet teta atmetė visus prieštaravimus. Dėl to per septynias valandas, kurias truko ši kelionė, buvo surinktas tik nedidelis kibirėlis grybų ir išleista dvidešimt litrų benzino. Teta buvo nepatenkinta, bet, žinoma, dėl to buvo kaltas Artūras. Jam užteko išminties nesiginčyti su moterimi.

Artūras šią istoriją man papasakojo telefonu: jam reikėjo pasisakyti. O mano sūnėnas įsitikino, kokia naudinga gali būti giminiška meilė. Bet tik iš padoraus atstumo.

 

 

Rate article
Gera mylėti artimuosius per atstumą. Kaip teta atvažiavo manęs aplankyti.