Гейбриъл влезе в къщата и забеляза, че мъжът не е сам в кухнята. Приближавайки се, тя чу онзи познат глас.

Габриел влезе в къщата. От кухнята тя чу гласовете на съпруга си Ричард и приятелката си Оливия. Това изненада Габриел.

– Здравей!” – поздрави тя съпруга си и приятелката си, която пиеше чай.

– Габриел, здравей. седни с нас да пием чай – безсрамно покани гостенката.

Габриел и Оливия работеха в един и същи офис. Веднъж Оливия спасила Габриел и оттогава те станали приятели. Разхождаха се, говореха по телефона, посещаваха се. В същото време се различаваха по темперамент.

Оливия имаше лек характер и лекомислено отношение към много неща. Тя изобщо не се интересуваше от мнението на другите и не клюкарстваше за другите. Живееше за собствено удоволствие и се радваше на успехите на другите. Мъжете в живота ѝ се сменяха почти всяка година. Единият бягаше, другият се оказваше гадняр… А сега тя си е у дома с Ричард. Гейбриъл не забелязваше никакви притеснения у приятелката си, но сигурно нещо я е накарало да дойде без предупреждение.

– Гейбриъл, имаш ме по някаква причина. За кратко моята се оказа копеле.

– Марк?

– Кой друг? Вчера имахме скандал. Почти се стигна до ръкопашен бой. Накрая той ме изгони. А в апартамента ми живеят хора.

– Не можеш ли да се помириш? Какво започна?

– Беше глупаво. И свърши… Както и да е, ще ми дадеш ли подслон за известно време? Докато уредя нещата с наемателите си и се преместя в собствения си апартамент.

Гейбриъл погледна Ричард. Мъжът кимна.

– Разбира се, остани – отвърна Гейбриъл.

Оливия е луда, разбира се, но не можеш да изгониш приятеля си от къщата. А и животът не я учи на нищо, защото тя неведнъж се е забърквала в подобни случки. “Старицата е почти на четиридесет години, а безразсъдният авантюризъм все още изтича от нея” – помисли си Габриел. Оливия се радваше на помощта на приятелите си. След като приключи с чая, тя отиде в отредената ѝ стая, за да прибере вещите си.

Вечерта баба ѝ доведе сина си Гейбриъл и Ричард и всички играха на различни настолни игри, каквито имаше много в къщата.

 

 

Rate article
Гейбриъл влезе в къщата и забеляза, че мъжът не е сам в кухнята. Приближавайки се, тя чу онзи познат глас.