Гъбите на свекърва ми едва не ме изпратиха на оня свят. Как можете да го направите?

Заради скъпата ми свекърва определено никога повече няма да се върна към консервирането. Наскоро се озовах в болницата под интравенозна капка.

И всичко започна в края на февруари. Много стоки изчезнаха от рафтовете на супермаркетите. Свекърва ми реши да се погрижи за нас и ни даде цяла торба консервирана храна. Едва успях да пренеса всичко това в апартамента. Ако знаех, че заради нейните консерви ще се озова в интензивното отделение, щях да изхвърля всичко в кофата за боклук по пътя.

Повече от трийсет буркана със сладко, краставици, домати, гъби и салати. Свекърва ми и свекър ми са запалени гъбари. Щом започне сезонът, няма да ги намерите у дома. Те се събуждат преди всички останали и знаят местата, където има най-много гъби.

Винаги съм обичала консервите на свекърва ми, особено през зимата. Затова преди седмица помолих съпругата ми да приготви за вечеря картофено пюре с гъбите на майка ми и салата. Получи се толкова добра вечеря. Гледане на футбол, вкусна вечеря след тежък работен ден. Една мечта…

Но през нощта се събудих с пронизваща болка по целия стомах. Помислих си, че е просто нещо, което не съм усвоил правилно. Но не, само се влоши. Извикахме линейка. Веднага ме изпратиха в инфекциозното отделение. Направиха промивка, а през това време жена ми отиде да вземе онези гъби за анализ. Оказа се, че са били развалени. А кой знае колко време са престояли в мазето.

Свекърва ми ни даде старите буркани. Беше невероятно! Когато лекарите ми казаха, че състоянието ми се дължи на консервиране, едва се сдържах. А тя мислеше да предаде това на семейството си. Ами ако дъщеря ни беше изяла тези гъби? Какво щеше да се случи тогава? Добре, че все още имам силен стомах.

Нямам търпение да се срещна със свекърва си, за да ѝ разкажа всичко!

 

Rate article
Гъбите на свекърва ми едва не ме изпратиха на оня свят. Как можете да го направите?