– Факт е, че в действителност мъжът е в добро състояние, умен е и може да ходи с патерици. Но той предпочита да лежи.

Моята приятелка, Кели, е омъжена от дълго време. Съпругът ѝ е студен човек, не е разговорлив, целият е сериозен. Никога не съм го виждала да се усмихва. Аз не харесвам такива мъже. Но главното е, че моята приятелка го харесва. – С него съм като зад каменна стена, той е надежден и няма зависимости. А това, че е необщителен, не е проблем.

Скоро мъжът претърпя инцидент и загуби краката си. Животът на Кели се променя. Тя вече не беше сама. Нейните роднини и родители бяха до нея. Но е ясно, че тя е носела голяма част от отговорността. Ние ѝ съчувствахме и ѝ помагахме, доколкото можехме. Но имахме свой собствен живот.

И постепенно общуването ни с нея се свеждаше до съобщения и обаждания. Често ходехме на вилата с приятели. Там има прекрасна природа и уютна атмосфера. След това, което се случи със съпруга ѝ, Кели никога не се присъедини към нас. Но един ден тя се обади и се покани. Събрахме се и тя ни разказа през какъв ад е преминала. И въпросът не е в това, че тя се грижи за съпруга си и й е трудно. Въпросът е, че всъщност съпругът ѝ е в добро състояние, той е умен и може да ходи с патерици. Но предпочита да лежи, да не прави нищо, изисква да му се сервира всичко, от което се нуждае. И колкото повече лежи, толкова по-малък е шансът да може да ходи в бъдеще.

Той е станал егоист. Не го е грижа за младата му съпруга. Всички са му длъжни.

– Момичета, никога не съм ви казвала – призна Кели, – но преди катастрофата исках да се разведа. А сега вече е твърде късно. Нямам право да го напусна. А той се възползва от благоприличието ми. Не мога да призная и на родителите си. Те са далеч, работят и имат свои собствени проблеми. Той ме остави да решавам дори такива въпроси, които би трябвало да се решават от един мъж. Трябва само да се обадя по телефона. Но не.

Да, приятели, вие не бихте пожелали това дори на врага си. Дори не мога да си представя как се чувства тя. Това е безнадеждно

 

Rate article
– Факт е, че в действителност мъжът е в добро състояние, умен е и може да ходи с патерици. Но той предпочита да лежи.