Ето защо на 60 години изглеждам като жена, а не като моите “стари” връстници.

Аз съм доста наблюдателна жена. Когато се срещам с мои връстници, забелязвам, че повечето от тях вече са се превърнали в “баби”. Не говоря за това, че имат внуци, а чисто за външния им вид. Понякога дори се държат като баби.

Много жени, които са на 60 години, могат да се нарекат баби. Гледате жените: в магазина или в транспорта, и веднага ви се иска да кажете: “Бабо, не стой на едно място, моля те, върви напред!”.

Днес искам да изброя 10 причини, поради които изглеждам като жена на 60 години! Може би моите съвети ще помогнат на някого.

1. Винаги следя теглото си.

Опитвам се никога да не си позволявам индулгенции. Не искам да изглеждам дебела през 60-те си години. Най-добрият съвет е да се откажа от честата консумация на сладкиши, както и той сладки газирани напитки!

2. Трябва да спите много.

По време на сън тялото се “възстановява”. Липсата на сън през работната седмица не може да се компенсира със “спане” през уикенда.

3. Занимавайте се със спорт.

Малките, но редовни натоварвания ви позволяват да изглеждате по-здрави и да живеете по-дълго. Що се отнася до мен, смятам, че е по-добре да се разхождам, да карам колело или да плувам в басейна.

4. Няма нужда да мрънкате

Не разбирам жените, които стоят някъде на опашка и постоянно се оплакват: – Това не е така, онова не е така. Жени – спрете да се оплаквате! Това пак няма да промени нищо. Но определено ще се създаде негативно впечатление за вас.

5. Не яжте месо.

Морските дарове и прясната риба ще са достатъчни. Хората, които изглеждат млади, обикновено избягват месо от индустриални ферми – подозирам, че това се дължи на начина, по който се отглежда и коли добитъкът.

6. Ограничете стреса.

Съществуват умствени навици и упражнения, които помагат за това. По-добре е да вярвате, че всичко, което се случва, е за добро. Никога не си спомняйте за миналото и не съжалявайте за действията си. Оставяйте ситуациите да отминат без излишни емоции.

7. Нося стилни дрехи.

Разбира се, харесвам удобните дрехи, но те винаги трябва да изглеждат стилно и с вкус. Мога да нося дънки, ризи, тренчкоти, маратонки. Харесва ми винаги да съм в добра форма. Флоралните рокли определено не са за мен! Основното нещо е да не изглеждам вулгарно!

8. Избягвайте алкохола.

С изключение на редки изключения, алкохолът и другите пристрастяващи вещества водят до здравословни проблеми и визуално карат човек да изглежда по-възрастен.

9. Не нося дълга коса.

След 40-годишна възраст съм с къса прическа. Боядисвам косата си в приятен светъл цвят. Винаги се опитвам да я оформям добре. Смятам, че късата коса те кара да изглеждаш по-млад. Това е само мое лично мнение.

10. Опитвам се да си приказвам на четири очи с технологиите.

Харесва ми да използвам смартфони и таблети. Харесва ми винаги да съм наясно с новите продукти в света на технологиите. Децата ми са щастливи, те казват, че съм модерна жена!

Съгласни ли сте с тези прости правила?

 

Rate article
Ето защо на 60 години изглеждам като жена, а не като моите “стари” връстници.