Ерик приема в живота си и Кейт, и сина ѝ. Но в крайна сметка тя изоставя сина си заради съпруга си и бяга с любовника си. Години по-късно тя се появява отново.

Кейт ражда син на шестнадесетгодишна възраст. Бащата на новороденото е заплашен от наказание за развращаване на непълнолетен. Затова Кейт не казва на никого името му. Тя много го обичала. И той просто изчезнал. Далеч от греха.

Родителите на Кейт я изгониха от къщата. Майката на ученичката беше приета от баба си. Тя се грижела и за правнука си, когато Кейт била на училище. След училище Кейт си намерила работа в един магазин. А след това, без да дочака любимия си, се омъжила за Ерик, който бил с пет години по-голям от нея.

Година по-късно на двойката се ражда син. Но Ерик уважавал и най-големия син на съпругата си, Стив. Той не правеше разлика между сина си и доведения си син. А после бащата на Стив се върна в града и Кейт започна да тича при него на срещи.

Ерик разговаряше и със съпругата си, и с нейния любовник. Това не помогна. В крайна сметка Кейт избягала с любовника си. И отново Ерик не правеше разлика между сина си и доведения си син. Той не даде Стив в сиропиталище, а се грижеше за него и го възпитаваше като свой. И не криеше истината от него.

И ето че дойде денят, в който Стив, заедно със съучениците си, получи свидетелство за зрелост. Първо е планирана официалната част – връчването на свидетелствата, а след това и абитуриентският бал. Тържественото събитие се проведе в актовата зала. Присъстваха учители, ученици и техните родители. Всички се познаваха, затова няколко непознати веднага привлякоха вниманието ми.

– Стив Сноу, къде си?! – обади се една жена.

– Кейт! – някой в коридора изпъшка.

– Е, аз съм Стив, а ти кой си? – отвърна един мъж.

– Аз съм майка ти! А това е баща ти! Дойдохме да те поздравим. Донесохме подарък – отвърна Кейт. – За какво стоите там? Иди да прегърнеш майка си и баща си.

– Майка ми отдавна си е отишла от този свят. Поне за мен. Баща ми стои там (Стив посочи към Ерик), а вас двамата не ви познавам и не искам да ви познавам…

 

 

Rate article
Ерик приема в живота си и Кейт, и сина ѝ. Но в крайна сметка тя изоставя сина си заради съпруга си и бяга с любовника си. Години по-късно тя се появява отново.