Ерик не знаеше нищо за баща си и реши да подслуша разговора на бабите, седнали на пейката до входа. От тях научава името на баща си и решава да го намери.

Всъщност Ерик знаеше, че подслушването не е никак добро, но не можеше да се сдържи. Бабите, които винаги седяха на пейката до входа, му разказаха много интересни неща. Но всъщност най-много от всичко искаше да научи нещо за баща си. Като се има предвид, че те понякога обсъждаха майка му, имаше шанс.

Той не знаеше почти нищо за баща си, майка му не обичаше да говори за него и предимно превеждаше разговора. Единственото, което знаеше, беше, че тя и баща му са се развели, преди той да се роди, а баща му дори не знаеше, че има син. Той искаше да знае за баща си по някаква причина, майка му винаги беше много уморена на работа. Момчето вярвало, че с появата на мъж в къщата майка му ще може да прекарва повече време с него.

Един ден той дочакал това, на което се надявал толкова дълго, бабите започнали да обсъждат майка му и в процеса на диалога споменали, че баща му е собственик на единствената фабрика в града. Момчето научило името на баща си и решило да го намери на всяка цена. Когато майка му тръгнала на работа, той отворил вратата и отишъл в най-голямото имение в града. От бабите си научил, че баща му живее там.

Трябвало да чака два часа, но накрая излязъл един мъж в строг костюм и с папка в ръка. Момчето, събрало смелост, се приближило и се обърнало към мъжа.

– Добър ден, вие ли сте Рой?

– Да, а защо? – Мъжът погледнал изненадано момчето.

– Дойдох да ви кажа, че вие сте моят баща.

Мъжът повдигна една вежда, а на лицето му се появи изненадано изражение.

– Майка ми се казва Ида…

Името събуди в паметта на Рой много различни спомени, под напора на чувствата той едва не загуби равновесие. Ида беше първата му и единствена любов, разделиха се заради глупава кавга, казаха си гадости, а после Ида отиде на село при родителите си. През цялото време Рой се надяваше, че ще успее да я забрави, но не. Мечтаеше за деца и семейство, но не можеше да намери жена по свой вкус. Постъпката на момчето помага на Рой да върне любимата си и най-накрая да намери щастието.

 

 

Rate article
Ерик не знаеше нищо за баща си и реши да подслуша разговора на бабите, седнали на пейката до входа. От тях научава името на баща си и решава да го намери.