Емили се качва на самолета си, когато чува гласа на човек, който иска да ѝ помогне. Обръщайки се назад, тя изпада в шок.

След 28 години Емили решава да преодолее страха си от височини за първи път. Тя се решава да предприеме тази стъпка след най-болезненото предателство в живота ѝ: съпругът ѝ напуска най-добрата ѝ приятелка след 6 години брак. С тези мисли Емили вървяла към борда на самолета си, влачейки куфара си, който й се съпротивлявал по всякакъв начин.

– Момиче, позволи ми да ти помогна – внезапно се чу глас зад нея.

Емили се обърна и видя млад мъж, който посегна към куфара ѝ.

– Благодаря ви, ще се справя – каза Емили.

– Изглежда, че сме на един и същи полет, може би мога да помогна – предложи отново той.

– Нима не разбрахте първия път? Повтарям, нямам нужда от помощ, добре съм.

Емили седна обратно на седалката си и започна да пресъздава в главата си събитията от последните няколко дни.

– “Какво е това, ако не съдба!” Изведнъж един познат мъж каза, сядайки до Емили.

– “Боже, пак ти, защо направих това?” – Емили си помисли на глас.

– “Така и не ми казахте името си”, попита непознатият.

– Аз съм Емили, надявам се, че общуването ни ще спре до този въпрос – Емили показа с целия си вид, че й е неприятно да срещне нов познат.

– Артър, за мен е удоволствие – той протегна ръка, която, разбира се, остана във въздуха.

Да, Емили показа, че не харесва компанията на Артър, но всъщност дори се почувства по-спокойна, когато Артър седна до нея. По време на целия полет той занимаваше Емили с разказите си за първия си полет, каза, че често лети по работа и използва самолета по-често, отколкото метрото. Още на летището Емили осъзна, че през цялото време във въздуха не се е сетила за височината, за бившия си съпруг или за изневеряващата си приятелка.

На летището тя видя обява за апартамент под наем. Емили веднага се обади на номера и се съгласи да се премести на следващия ден. Междувременно тя взе такси и отиде в хотела.

На следващия ден, както беше уговорено, Емили слезе в кафенето, където трябваше да се срещне със собственика и да вземе ключовете. Докато го чакаше, тя изля върху себе си чаша кафе.

– Уау, каква среща, виждам, че денят не е започнал добре сутринта – Артър се появи от нищото.

– Нека отгатна защо – каза Емили с обичайния си студен тон.

– Приятелят ми наема апартамент в града, а той отсъства. Вчера се обади и каза, че има нов наемател, Емили, а градът ни е малък, Емили не е много, нали знаеш…

– Това е всичко, което ми трябваше… Е, дайте ми ключовете, какво да кажа.

И така започна романът за цял живот между Емили и Артър. Преди 2 години двойката узакони връзката си. Емили се чувстваше като най-щастливата жена на света, а Артър все още носеше съпругата си на ръце, дори след раждането на втория си син.

 

Rate article
Емили се качва на самолета си, когато чува гласа на човек, който иска да ѝ помогне. Обръщайки се назад, тя изпада в шок.