Елена е предупредена, че той е суров и твърд и че трябва да бяга от него. Но тя измисли хитър план.

Дейвид е 40-годишен мъж, неженен. Преди няколко години той е бил обект на завист от страна на всички жени. Всяка жена би искала да има мъж като него. Висок, красив и доста богат. А сега от всичко изброено е останало само богатството му. Той вече не е млад, косата му е намаляла, а коремът му с всеки изминал ден расте все повече и повече. Той добре осъзнаваше това, затова за пръв път в живота си започна да мисли сериозно за брак. Но имал съмнения дали ще намери подходяща съпруга, защото характерът му не е лесен: той е груб, строг и твърд. И тъй като всички около него знаят за това, жените предварително предупреждават онези, които започват да го харесват, да стоят настрана от него. Така че той осъзнава, че няма големи шансове. Разказал на приятелите си за страховете си и те му дали няколко съвета, които довели до сватбата му няколко месеца по-късно. В деня след сватбата Давид решил да каже на съпругата си за своите изисквания:

– “Ще живееш в моя апартамент и това трябва да е голяма чест за теб. Винаги трябва да имаме ред във всичко и навсякъде. “Какво имаш предвид?” Елена се изненада и се усмихна мило. “Ще ти го обясня веднъж”, каза Дейвид с усмивка. “Трябва ясно да осъзнаеш, че можеш да загубиш това щастие във всеки един момент. Аз съм много строг човек и ти трябва да свикнеш с това и да го приемеш. И да, кърпите винаги трябва да са сухи и да висят на местата си. Основното нещо е чистотата. Разбирате ли? Елена кимна и продължи да слуша внимателно.
Отидоха в кухнята и Дейвид изложи подробно всичките си изисквания. “Да, скъпи – усмихна се Хелена, – а в колко часа ще се прибереш?” “Защо ти е нужна тази информация?” “За да приготвя вечерята.” “Хм… Когато дойда, никога няма да разбереш за това, но вечерята трябва да е готова навреме. И не дай си Боже да не ми хареса това, което си приготвил.

Не се обиждай, но ще го хвърля в кошчето за боклук и ще те накажа”. “Чух те, любов моя. Всичко ще бъде наред – отвърна Елена и отново се усмихна. Тази усмивка не слезе от ума му през целия ден. Вечерта, преди да се прибере вкъщи, той отиде в един ресторант и хапна вкусно. Искаше да изпита жена си и за целта трябваше да ѝ каже, без да опитва храната, че е отвратителна и че няма да я яде. И така в продължение на цяла седмица. Давид се прибрал у дома. Тишина. – Има ли някой вкъщи? Върнах се. – Това си ти – отвърна равнодушно Елена, – гледах телевизия и заспах. – Вечерята готова ли е? – Вечерята? О, да, вечеря! Хайде да отидем и да видим. Дейвид вече подготвяше планирания текст, когато Елена каза: – Седни на масата – и като постави пред него чиния с каша от елда, добави: – Добре, тогава! Овесената каша е студена, без сол. Ако не я изядеш докрай, можеш да обвиняваш само себе си. Аз ще си тръгна и никога повече няма да ме видиш.

Добре, просто се шегувам. Ще го направиш, разбира се, но с някой друг. Забравих да ти кажа, че знам, че си бил в ресторанта. Мога да си представя колко болезнено ще е да ядеш тази отвратителна каша на пълен стомах. Дейвид беше изненадан. “Искаш ли да попиташ защо съм толкова груб и груб с теб? Просто знай това. Винаги ще бъде така, ако някога посмееш да не отговориш на въпросите ми. А сега ще изядеш тази каша, и ти напомням, до дъно. Колкото по-скоро започнеш, толкова по-скоро ще свършиш! Елена беше предупредена за “особеностите” на съпруга си. Но тя не избяга от него.

< “Мъжете не се раждат добри и любвеобилни, а стават под строгия контрол на съпругите си” – казала тя. И е била права. Дейвид изяде цялата каша за няколко минути: “Най-накрая намерих тази, от която се нуждаех. Цял живот съм мечтал за нея.

 

Rate article
Елена е предупредена, че той е суров и твърд и че трябва да бяга от него. Но тя измисли хитър план.