Елате спешно, моля, синът ми се задушава. Аз и баща ми не знаем какво да правим!” – умолява жената.

Между двамата нямаше особена страст. Затова тя много плахо му каза за бременността си. Не очакваше да приеме тази новина с ентусиазъм, но решението ѝ беше неотменимо… да роди. Мъжът посрещнал тази новина без особен ентусиазъм. И по принцип не се интересувал от момичето. Самият той не знаеше защо е с нея и защо не си тръгва. Дори верността и предаността на жена му го дразнеха. Тя беше на лечение заради трудна бременност. Съпругът ѝ носел зеленчуци и плодове, но не се появил в деня на изписването, “бил зает”.

Бащата на момичето я прибрал. Крясъците и всякакви звуци на детето дразнели мъжа, то не било част от мечтите и плановете му. Седнал пред телевизора с бутилка бира, той дори не станал, дори не помислил да помогне на жена си. “Както е родила за себе си, така нека и да отгледа за себе си”. Щом температурата на бебето се повишила и то започнало да се задушава, жената се обадила на съпруга си. Аз и татко не знаем какво да правим!” – жената почти се примолила – “Обади се на бърза помощ, пристигането ми няма да помогне, ако нещо се случи, ще се случи.

Жената не отговори и изключи телефона. На следващата сутрин обаждането дойде отново: “Бърза помощ пристигна навреме, едва не загубих сина си за 5 минути. Не искам да ви познавам, смятайте и мен, и сина ми за мъртви. Започна ергенският живот. Той най-накрая се отърва от досадната си и прекалено внимателна съпруга и нейното крещящо дете. Направил си правило: никакви дългосрочни връзки, само свобода. Няколко години по-късно мъжът влязъл в магазина и видял бившия си тъст. Почувствал се засрамен, погледнал надолу и с надеждата, че не го познава, се опитал да си тръгне, но…

– Здравейте. Колко ми е приятно да се запознаем. – Здравейте, как е дъщеря ви? – Тя почина преди две години… а аз съм в лошо здравословно състояние. Страхувам се, че не ми остава много време. Притеснявам се за внука си. Хайде да отидем в сиропиталището – бившият свекър го хвана за ръка и те отидоха в къщата. При влизането мъжете бяха посрещнати от едно момче на пет години. То взело цялата храна от ръцете на дядо си и я занесло в кухнята. Седяха известно време, разговаряха. Размениха си номера. След 2 дни му се обадили и му съобщили, че тъстът му е докаран в болница в тежко състояние.

Мъжът отишъл да вземе човека. – Здравей, да вървим. Ще живееш временно при мен, докато дядо ти се оправи. Момчето мълчаливо опакова внимателно куфара си, играчките и хвана мъжа за ръка. Прекарвайки време с момчето, той започна нов живот. Живот, от който се е страхувал и е избягвал. Синът много приличал на баща си: и по характер, и по интереси. Дядото починал в болницата, а момчетата били неразделни. “Прости ми… благодаря ти, че ми даде син… благодаря ти…”

Rate article
Елате спешно, моля, синът ми се задушава. Аз и баща ми не знаем какво да правим!” – умолява жената.