Ела се стреми да отиде в столицата, за да живее по-добре, но в крайна сметка се превръща в болногледачка на немощен старец.

Ела живеела в малко селце близо до столицата. Тя толкова много искаше да замине за големия град, но разбираше, че родителите ѝ се нуждаят от всяка стотинка. Тогава тя учеше усърдно, за да влезе в института в столицата, независимо от всичко, което трябваше да направи, за да се измъкне от тази дупка възможно най-скоро. А Ела живееше в най-отдалечената къща в селото, почти като в отдалечено село.

Имаше едно момче, което тя харесваше в училище, Брайън, такъв чернокос, висок и ужасно срамежлив. Ела го ухажваше в училище, но той никога не смееше да се приближи до нея. Всички нейни съученици, които бяха от заможни семейства, имаха учител, който да ги подготви за прием, но семейството на Ела не можеше да си го позволи. Тя трябваше да кандидатства сама, но не се получи.

Ела трябваше да си намери работа като продавачка в магазин близо до гарата. Ела беше красива, с перфектна фигура, червена коса и гъсти мигли. Тя започнала специално да идва на местата, където се появявал Брайън, като го съблазнявала по всякакъв начин. Гледаше го с изгарящ поглед, после минаваше наблизо, после се усмихваше. В крайна сметка Брайън направил първата крачка и там хитрата Ела го манипулирала да се ожени за нея.

Всичко се получи и щастливата Ела се премести да живее със съпруга си в красива девететажна къща, макар че живееха с майка ѝ, но това беше само за добро. Свекърва ѝ готвеше за тях, така че Ела нямаше за какво да се притеснява.

Минали шест месеца и Ела се уморила от този живот, искала да замине за града възможно най-скоро, за по-добър живот. Но Брайън не възнамеряваше да остави майка си в селото. Един ден в магазина влязъл уважаван мъж на около 60 години. Той обсипал Ела с комплименти, купил кутия шоколадови бонбони и веднага дал на Ела подарък.

– Какво прави такъв красавец в селото? Трябва да отидеш в столицата, на най-добрите места…

– О, с удоволствие.

– Тогава нека да отидем заедно. Влакът ми ще дойде скоро.

Ела веднага хареса такава решителност, а освен това беше ясно, че мъжът е богат. Ела се премести при него, а апартаментът се оказа разкошен, със старинни мебели. Мъжът водеше Ела на ресторанти, подаряваше ѝ цветя, не ѝ отказваше нищо. Подари ѝ кожено палто и бижута. Ела не работеше, а и защо да работи, след като мъжът ѝ е шефът в блока.

Когато Брайън едва успя да се свърже със съпругата си, Ела отговори:

– Не ме търси, а остани при майка си. Аз си тръгнах далеч и завинаги.

Случи се само едно нещастие. Новият ухажор попадна в болницата, получи инсулт. Положението на Ела беше на ръба, те не бяха сключили брак, което означава, че ако той умре, Ела няма да получи нищо. Някак си Ела излекувала стареца, след което го изписали вкъщи. Но и тук не било по-добре. Трябваше да му сменя памперсите, да го храни с лъжичка и да се грижи за него като за малко дете. Ето в какво се превърнал животът ѝ.

 

Rate article
Ела се стреми да отиде в столицата, за да живее по-добре, но в крайна сметка се превръща в болногледачка на немощен старец.