Ела имаше седмично празненство, по време на което обичаше да разказва за успехите си. Но щом другите го направеха, тя започваше да мърмори на съпруга си.

Ела е отгледана от една майка. Тя е била много красиво момиче. Когато пораснала малко, майка ѝ започнала да се срамува. Дорис била обикновена чистачка. Тя беше скромна и послушна жена. Но Ела изобщо не приличала на майка си. Още от дете решила, че заслужава повече. Затова, когато не успяла да вземе приемните изпити, решила, че трябва да се омъжи добре.

Жертвата ѝ бил Патрик, приятел от училище. И какво от това? Момчето е от добро семейство, заможно. Родителите му имат малък, но печеливш бизнес. Тя започнала често да се навърта около него, “случайно” намирайки се в близост до него. А не е трудно да се съблазни и влюби. Патрик се влюби, и то искрено. Ела забременява от него нарочно и той ѝ предлага брак. Тя обаче се пресметна в едно нещо.

Родителите на Патрик нямаше да ги подкрепят. Дадоха апартамент, обикновена кола, платиха за сватбата и си измиха ръцете с нея. Казаха, че са сами. Ела беше разочарована. Между другото, тя не покани майка си на сватбата. Тя каза на майка си: “Ти не се вписваш в това общество. Какво ще правиш там?”. А на сватбата казала, че майка ѝ е болна. Разбира се, Дорис била много разстроена.

Патрик трябваше да се прехвърли в отдела за кореспонденция и да си намери работа. Живееха добре, но Ела беше нещастна, защото мечтаеше за курорти, за маркови дрехи. Никога не канеше майка си в къщата, но често оставяше дъщеря си при нея. Ела беше добра домакиня и грижовна майка, като цяло живееха добре. Само една тема беше причина за конфликт.

Всяка събота Ела организираше празник в дома им, поръчваше храна от ресторант, гримираше се, обличаше нова рокля, за да покаже живота си пред приятелките си. Но щом разкажеше на някого за успеха си, настроението ѝ през следващите няколко дни се разваляше и тя започваше да мърмори на съпруга си. Някоя приятелка й казваше, че двамата със съпруга й са купили апартамент, и Ела искаше апартамента от Патрик. Веднъж се скараха заради това, Патрик дори се премести при родителите си за два дни.

Там той разказа всичко на майка си. Майка му го посъветва да се опита да повлияе на съпругата си и да не мисли за развод. Патрик започнал да се опитва да ѝ предаде, че завистта трябва да бъде конструктивна. Не просто да плюе яд, а да се опита да постигне нещо, тогава Ела се успокоила малко.

 

Rate article
Ела имаше седмично празненство, по време на което обичаше да разказва за успехите си. Но щом другите го направеха, тя започваше да мърмори на съпруга си.