Едва след като ражда, научава новината, след което изпада в депресия.

По време на бременността жената усърдно посещавала акушер-гинеколог. Тя си направила тестове, преминала през прегледи. Нищо не показвало отклонение от нормата. Само медицинските сестри се шегували с бързото нарастване на корема ѝ: “Сякаш имате близнаци там”. Раждането започнало внезапно. Съпругът бързо завел жена си в родилния дом. Въпреки факта, че раждането започнало преждевременно, лекарите не наблюдавали никакви тревожни симптоми. Затова заключили, че жената ще роди сама. Раждането било изненада за всички. Когато момчето се родило, лекарят казал на майката: “Починете си няколко минути и ще родите второто.

– Защо второто? Откъде? Ултразвукът показал само едно момче – жената се изплашила. – Успокойте се, просто се успокойте – успокоил майката лекарят, – Това се случва. Изключително рядко, но се случва. Едното дете закрива другото, така че ултразвуковият лъч не вижда другото. Скоро се роди и вторият син. Раждането на близнаци беше успешно. Младата майка обаче последователно изпадала в депресия и паника. Тя крещяла, че не иска да вземе второто, отказвала да го храни. Въпреки че не можела да разбере кое от бебетата е първото и кое второто. За да вразуми майката, лекарят повикал на помощ съпруга ѝ.

Бащата, за разлика от съпругата си, сияел от щастие като майското слънце. Разговорът, предназначен да успокои майката, започнал с нейната истерия. Тя крещяла, че не може да се справи с две деца. Мъжът я успокоил, казал, че всичко ще бъде наред. Обещал да помогне на съпругата си. Жената не се съгласила, съпротивлявала се. Тогава лекарят наредил на сестрите да занесат бебетата в отделението. Медицинските сестри, с бебетата в ръце, застанали до леглото на майката. “Изберете – казал лекарят, – кое ще вземете и кое ще оставите. Жената замръзнала за миг, после със сълзи на очи посегнала към децата. Прегърнала ги, целунала ги, извинила се, казала, че обича и двамата и няма да остави никого… Двойката отглежда близнаци. Бабите им помагат в това дело, те се редуват с внуците си.

 

 

Rate article
Едва след като ражда, научава новината, след което изпада в депресия.