Едва когато синът ми и снаха ми разбраха, че няма да им препиша апартамента си, те веднага промениха отношението си към мен.

Съпругът ми работеше през цялото време. Ето защо синът ни израсна без бащината си любов. Опитах се да заместя и майка му, и баща му, но не успях много. Той се нуждаеше не само от моето внимание. Синът ми се превърна в проблемно дете. Влизаше в лоши компании, пропускаше училище и се прибираше късно. За да променя сина си, го изпратих да учи във военно училище, защото не можех повече да гледам как детето ми изчезва.

Въпреки че синът ми получи шанс за светло бъдеще, оттогава съм загубил доверието му. След като завърши училище, отношенията ни се влошиха още повече. Почти никога не си говорехме. Съпругът ми ме изостави заради друга жена. Така останах сама.

През уикендите от време на време отивах в къщата на майка ми в селото. Помагах ѝ малко в домакинската работа. Доях кравата и хранех кокошките. През лятото правех консерви за зимата. По този начин поне малко се разсейвах от трудната ситуация със сина ми. Тогава синът ми беше първият, който се примири. Той ме запозна с новата си приятелка   .

честно казано, тя не ми хареса особено. Имаше някаква неискреност в нея. Но не казах на сина си за това. Беше добре за него, щеше да е добре и за мен.

По-късно те се ожениха. Дадох на децата си нашия апартамент и се преместих да живея при майка ми. Отначало синът ми и снаха ми идваха да ме посещават. Но щом чуха, че няма да им препиша апартамента си, веднага забравиха за съществуването ми.

Оказа се, че помирението ни не е било напразно. Децата направиха всичко в името на жилището. Чувствах се обидена. В края на краищата собственото ми дете ме признава само в името на изгодата.

Годините си минават. Вече не съм млада. Става все по-трудно да се справям с всичко сама, а помощ няма. Все още се надявам, че един ден синът ми ще осъзнае на кого дължи живота си   .

 

Rate article
Едва когато синът ми и снаха ми разбраха, че няма да им препиша апартамента си, те веднага промениха отношението си към мен.