Едно малко момиченце постави на мястото си своята нахална майка!

Беше обикновена съботна сутрин, пътувах от родния си град към селото, за да посетя майка си. Изглежда, че много хора също мислеха така и решиха да отидат до селата, за да посетят роднините си, така че в автобуса имаше само едно свободно място.

На следващата спирка в автобуса се качи една жена с двама тийнейджъри и веднага започна реч за това как няма да плати, защото самият кмет на града й дава награда за това, че е героична майка. Шофьорът не искаше да спори и кимна мълчаливо.

Като видя, че има само едно свободно място, до младо момиче, което дремеше, жената се насочи към него.

– Хей, време е да се събудиш – каза тя, събуждайки момичето, – аз съм майка на осем деца и искам да седна тук с дъщеря си!

– И се връщам от работа, където от няколко дни не мога да си затворя очите. Възможно ли е да си разказваме истории? До мен има свободна седалка, седнете, а аз няма да се откажа от моята, за която си платих – каза момичето и се обърна обратно към прозореца. Автобусът бе погълнат от тишина и дори нахалната майка не знаеше какво да каже и стоеше като камък.

Никой не стана да защити майката, въпреки че беше ясно, че тя се оглежда за помощ в салона.

Смятам, че момичето е право, платило си е за мястото и има право да седи там, а не да отстъпва място на някакви тийнейджъри… Какво мислите за тази ситуация?

 

 

Rate article
Едно малко момиченце постави на мястото си своята нахална майка!