Една приятелка донесе като подарък за рождения си ден всички ненужни неща, които намери вкъщи: чай, химикалки

Поканих Анна на рожден ден. Празнувах рождения си ден през август, когато беше топло. Реших да организирам партито на терасата, където имаше достатъчно място и допълнителните няколко души не пречеха. Имаше достатъчно храна за всички. И алкохол също. Нещо повече, много от гостите донесоха такива напитки като подарък.

Но подаръкът на Ани ме изненада, защото беше ясно, че ми е дала това, от което не се е нуждаела.

Тъй като е прието подаръкът да се отваря пред госта, торбичката с Марк и снежинки, подарена от Анна, веднага беше отворена от мен. И какво имаше в нея?

Три малки бурканчета с чай , лек чадър, комплект химикалки в три цвята, ключодържател, малки парченца сапун, мини шоколад и пощенска кутия с макарони.

Благодарих ѝ за подаръка. Всички ме попитаха шеговито какво е това ?

Когато вечерта половината от гостите си тръгнаха, само най-близките приятели останаха още малко, за да седнат и да помогнат за почистването, на чаша вино си припомнихме . Засмяхме се.

И тогава една от моите приятелки, която може да бъде много педантична. намери там нещо, което я разсмя.

– Е, това си помислих, че е изминал седем месеца от датата на годност.

И в този момент някой си спомни, че Анна е пътувала до Англия преди няколко години. И така, взехме кутиите с чай и се оказа, че те са били отваряни преди това – фолиевите стикери по краищата на капачките бяха разкъсани. Две от бурканчетата бяха пълни, а третото беше пълно само наполовина.

Чадърът беше нов, но навсякъде по него имаше рекламен надпис на една от банките.

Писалките носеха логото на фирма за метални конструкции, на което беше изписан и телефонният ѝ номер. Ключодържателят беше от магазин за домашни любимци.

Сапуните бяха от италиански и френски хотел. Анна ходи там на почивка през лятото. Миниатюрните шоколадови блокчета бяха мостри.

Смущение.

 

Rate article
Една приятелка донесе като подарък за рождения си ден всички ненужни неща, които намери вкъщи: чай, химикалки