Една богата съседка дойде при мен тайно, уплашена и с много странна молба, слушайки я, едва не загубих говора си.

Със съпруга ми спестяваме за нов апартамент от около 4 години; започнахме със сватбата. Всички нормални хора отиват на почивка с парите, които са им дадени, но ние решихме да ги спестим за апартамент веднага. И така беше във всичко. Ако някой ни даде пари за Нова година, ги харчехме за апартамент, ако някой има рожден ден – за апартамент. През тези 5 години на практика не сме си купували нищо, не сме ходили на почивка. Но сега вече си имаме собствен апартамент. Винаги съм гледала с известна завист на онези момичета, които се омъжваха за вече заможни мъже. Те веднага имаха собствени апартаменти, коли, кожени палта и всичко, което си пожелаеш. На нас със съпруга ми ни се наложи да работим здраво.

Още не сме имали време да се запознаем със съседите си, но те оставиха добро впечатление. Те карат хубава и скъпа кола. Жената на съседа ми се облича в добри бутици, веднага се виждат маркови дрехи, винаги носи някакви бижута. Вижда се, че това са бижута, а не бижутерия. Самата тя си стои по цял ден вкъщи или отива някъде с кола, но не за дълго. Вероятно за да се срещне с приятелките си или за да отиде в салон за красота. Веднъж някой позвъни настойчиво на вратата ни. Отворих и видях, че пред мен стои съседката ми. Изглеждаше странно и уплашено, държеше чанта. – “Със съпруга ми се скарахме… той подава молба за развод, каза, че ще продаде всичките ми вещи. Събрах всичко, което имах, в една торба.

Можете ли да я оставите засега у вас, трябва да опаковам останалите си вещи? – Аз, разбира се, ти съчувствам, но не сме толкова познати, че да можеш да оставиш нещата си при мен, съжалявам. От една страна, ми е жал за жената. Току-що чух съпруга ѝ да крещи силно зад стената: явно беше ядосан. Но не знаеше, че ще остави чантата си, а после ще каже, че златната й верижка е “случайно” загубена или нещо подобно. Аз ще бъда първата, която ще бъде обвинена в това, и няма да участвам в такива случаи. Няколко часа по-късно видях от балкона как съседката ми хвърли чантата си в багажника и замина някъде.

 

 

Rate article
Една богата съседка дойде при мен тайно, уплашена и с много странна молба, слушайки я, едва не загубих говора си.