Една богата директорка не искаше да смени телефона си с “бутон” и само аз разбрах защо!

Работя като учител в частно училище и тази професия изисква от мен да се “подмладявам” заедно с учениците си. Не можеш да бъдеш в крак с тях, затова директорът ни винаги изглежда млад и стилен. Тя дори носи фитнес часовник, а в кабинета си има модерен компютър и може да прави толкова много неща на него, с които не много млади учители могат да се похвалят. Но тя имаше една особеност, за която с колегите ми обичахме да се шегуваме: телефонът ѝ. Тя имаше стар телефон с “копче”, който носеше със себе си вероятно от 20 години…

Няколко пъти се опитвахме да я убедим да си купи нов телефон, защото е по-удобен, но тя просто се дразнеше: “Не съм ви питала за съвет дали да си сменя телефона! Може би трябва да сменя служителите, които ми налагат мнението си!”

С колегите ми дори си създадохме нещо като традиция. За рождения ѝ ден купувахме сертификати за магазини за електроника, а два пъти дори ѝ подарявахме телефон, но тя дори не го разопаковаше, а го даваше на някое от децата или внуците си.

И тогава се случи едно важно събитие. Телефонът падна, задният капак се отчупи и екранът се счупи, а ние с колегите решихме, че тя непременно ще се върне с нов телефон, но на следващия ден видяхме същия телефон на бюрото ѝ, но залепен с тиксо.

Засмяхме се на глас, а учителката по литература се пошегува, че може би в телефона ѝ е скрита смъртта? Зад шегите обаче всички проявявахме нескрит интерес защо тази обикновена стара вещ е толкова скъпа за директорката.

Един ден се разхождах из пазара и ми хрумна, че мога да разреша тази загадка, затова започнах да търся това, което ми трябваше.

И на следващата сутрин дойдох в кабинета ѝ и ѝ връчих една кутия с подаръци: “Не бях сигурен какво да ви подаря за 8 март, но по някаква причина мисля, че този подарък ще ви хареса!” Тя ме погледна с неразбиране, но все пак започна да отваря подаръка. В кутията беше задният капак на стария ѝ мобилен телефон. Тя го взе в ръцете си и започна да го върти, сякаш беше истинско съкровище, а след това се разплака…

След това ме прегърна и ме помоли да махна тиксото и да заменя капака с нов.

– “О, нямах представа, че си толкова внимателна! Сега телефонът ми отново ще бъде като нов! Знам какво говориш за мен зад гърба ми и как ми се подиграваш, но това за мен е истинско съкровище, което никога няма да разменя! Това парче метал съдържа последния телефонен разговор, който проведох с покойния си съпруг. Той казва, че много му липсвам и че бърза да се върне у домаһттр://…. Половин час след това той почина при катастрофа. В това парче метал все още звучи гласът му, така че той винаги ще бъде с мен.

Ето го и отговорът на въпроса защо “богатата директорка” обича толкова много стария си телефон.

 

 

Rate article
Една богата директорка не искаше да смени телефона си с “бутон” и само аз разбрах защо!