Една бездомна жена спаси дъщеря ми, когато бях разсеяна от телефона си за минута!

казвам се Анджелина, щастливо омъжена съм и имам прекрасна дъщеря. Един есенен ден, докато се разхождах с детето си в парка, получих важно обаждане от приятел, което за момент отклони вниманието ми от дъщеря ми. В този кратък момент малката ми дъщеря случайно падна в студено езеро. Изпаднала в паника, се втурнах да я спасявам, но преди да успея да действам, една бездомна жена, седяща на пейка наблизо, смело скочи във водата и спаси момиченцето ми. Бях обзет от благодарност и не можех да намеря подходящите думи, за да ѝ благодаря. Убедих я да дойде с нас и тя се представи като Анна. До края на живота си ще ѝ бъда благодарна за това, че спаси живота на детето ми   .

Когато се върнах у дома, направих на Анна чай и ѝ предложих чисти дрехи, за да може да се преоблече. Тогава тя сподели сърцераздирателната си история. Жената е била измамена и предадена от собствената си дъщеря, което я е довело до сегашния ѝ живот на улицата. В миналото двамата заедно били закупили два апартамента: единият за Анна, а другият – за младото семейство на дъщеря ѝ. Дъщерята обаче я измамила брутално и избягала със съпруга си, като взела всички пари и оставила Анна без нищо, бездомна и без средства. Сега тя оцелява, като събира бутилки близо до топлопровода в парка. Нейната история дълбоко ме засегна и натъжи    .

За мен беше непонятно, че една дъщеря може да се отнася така със собствената си майка. Не можех да понасям да виждам Анна да живее на улицата, затова я поканих да остане при нас. Когато съпругът ми се върна вкъщи, му разказах какво се е случило и въпреки че ми се скара, че съм изпуснала дъщеря му от поглед за миг, той беше искрено благодарен на леля си, че я е спасила. Той също я покани да остане при нас, но тя се поколеба, тъй като не искаше да ни се натрапва. Вместо това ѝ помогнахме да си намери работа и ѝ намерихме хубав старчески дом. Посещаваме я често и изглежда, че тя е доволна и щастлива там. Дъщеря ни вече има прекрасна баба, а ние сме благодарни за възможността да помогнем на човека, който някога е спасил живота на детето ни.

 

 

Rate article
Една бездомна жена спаси дъщеря ми, когато бях разсеяна от телефона си за минута!