Една баба се разстроила, защото смятала, че внучката ѝ се е омъжила за момче от село, но скоро мнението ѝ се променило.

Човекът винаги е мечтал за богат живот. Като дете той казвал, че трябва да има хубава къща. Искал е да има достатъчно пари за всичко. Самият той е от провинцията. Баща му е починал рано, майка му е работила във ферма и е отгледала детето сама. Било е трудно, но са живели нормално. Момчето мечтаело за добър живот. Бил малко, но пъргаво момче – помагал на майка си в градината, поправял счупени предмети. Когато завършил училище, майка му му казала да отиде в града да учи. Той обаче имал други цели. Един съсед често го молел да му помага.

Той се занимавал с дребни ремонти. Така момчето се научило да поправя автомобили. Той имал добър успех с автомобилите. Местните хора го наричали механик. На петнадесетгодишна възраст момчето вече печелело пари и помагало на майка си. При него идвали дори хора от града. Нещата тръгнали нагоре. Той си купил кола. Спестил пари и започнал да строи къща. Веднъж на пътя срещнал съсед. Човекът помогнал на момичето да поправи колата, която закъсала по средата на пътя. На следващия ден бабата се обадила на момчето, за да му благодари с пирожки.

Момичето излязло от стаята, а сърцето на момчето се разтуптяло. – Колко си красива. Като във филма… Хайде да вървим, ще те взема на разходка с моята кола, ще ти покажа нашите селски места. И той я заведе на село, там имаше хълмове и поля – целите в цветя. После я заведе в съседното село – в кариерата да плува. Младежите се забавлявали чудесно и скоро си признали чувствата един на друг. Бабата била против, внучката ѝ е от града, а момчето е от селото. А когато разбрала, че момчето си строи къща, веднага променила мнението си. Изминали са десет години. Животът на момчето се оказал такъв, какъвто си мечтаел. Момичето изнася чаша кафе на верандата. Децата тичат наоколо и се забавляват. Точно като във филмите! Още по-добре…

 

 

Rate article
Една баба се разстроила, защото смятала, че внучката ѝ се е омъжила за момче от село, но скоро мнението ѝ се променило.