Една баба с добро сърце иска да подкрепи проблемния си внук, но се оказва в трудна ситуация в собствения си дом.

Ребека, пенсионерка, живееща в селски район, се радвала на спокоен живот, грижейки се за домакинството и градината си. Спокойствието ѝ обаче било нарушено от проблемите, с които се сблъсквало семейството на сина ѝ, живеещо в града. Нейният внук Марк бил добре възпитано и спокойно дете. Той се справял добре в училище, но решил да не следва висше образование, а да работи във фабрика. След като се оженил и имал син, животът на Марк тръгнал надолу, когато той се пристрастил към алкохола   .

често в съмнителни компании той прибягва до деструктивно поведение, което води до безкрайни семейни конфликти и напрежение. Бракът му бил на ръба на разпадането. В стремежа си да помогне на внука си и да запази семейството заедно, Ребека го кани да се премести при нея. Тя вярва, че промяната на обстоятелствата ще му се отрази добре и че нейното присъствие ще облекчи самотата му в напреднала възраст, както и че ще му помогне в домакинската работа.

Първоначално престоят на Марк имал положително въздействие. Той показал признаци на подобрение, а съпругата му също изпитала облекчение. Двамата се адаптират към новата ситуация и започват да помагат на баба си в градината. След един месец обаче Марк се върнал към стария си начин на живот. По-късно съпругата му си тръгнала с детето, но той не се обезсърчил. Вместо това си намерил друга партньорка със сходни интереси и започнали да живеят заедно, пренебрегвайки чувствата на старата жена   .

Появили се финансови проблеми – кредиторите поискали да изплатят дълговете си. Марк дори взел пари назаем от приятелите на баба си, с което ѝ причинил страдание. Въпреки трудностите, той успява да убеди баба си да му препише къщата, поставяйки я в уязвимо положение. Страхувайки се, че може да бъде изгонена, Марк и новият му партньор продължават да живеят на нейна сметка, без да имат намерение да допринасят за това.

Един ден Ребека, потисната от положението си, възкликва: “На онзи свят адът няма да ме уплаши, защото съм го преживяла в този живот.” Двойката разработила план за започване на собствен бизнес и изтеглила заем от банка. Ако обаче нещо се обърка, всички те могат да се окажат на улицата, изправени пред тежките последици от действията си.

 

 

Rate article
Една баба с добро сърце иска да подкрепи проблемния си внук, но се оказва в трудна ситуация в собствения си дом.