Един мъж се оженил за жена си по любов, но след известно време тя започнала да изчезва от дома си за часове.

Мъжът бил на 35 години, когато решил да се ожени: това била втората му сериозна връзка – човекът винаги се вглеждал във всички малки недостатъци на приятелките си. По това време майка му разбрала, че момичето произхожда от многодетно семейство и е най-голямото дете. Бъдещата свекърва веднага споделила тревогата си със сина си. Той бил единствено дете. Той не израснал нахален, разглезен и самовлюбен, както често се случва в семействата с единствено дете. Жената и покойният ѝ съпруг винаги се гордеели с постиженията на сина си. Момчето и в училище, и в университета печелело различни награди на състезания, вземало активно участие в студентския живот. Бил образцов син, приятел и студент. Живееше с три сестри и един брат, като най-малкият ходеше на училище.

Момичето винаги помагало на майка си и се грижело за децата. Майката не разубеждавала сина си от решението му да се ожени. Макар че се страхувала, тя смятала, че на сеновата възраст би било нелепо да слуша майка си, а не собственото си сърце. Те все пак се оженили. Мечтаели да живеят в собствен апартамент, но отначало нямало такава възможност. Решиха да живеят при майката на съпруга ѝ, докато спестят пари за собствено жилище. Отначало всичко било наред. Жената си мислела, че греши, но после страховете ѝ се потвърдили. Отначало момичето започнало често да излиза от къщи: ходело при сестрите си да си напише домашните, да помага в къщата и т.н. В продължение на няколко години бащата на момичето се занимавал с едно любимо нещо – защитавал дивана.

Той винаги казвал, че си търси работа, но всъщност дори не се опитвал да си я намери. Цялата отговорност легнала на плещите на майката и момичето, като видяло, че на майка ѝ е ужасно трудно, започнало да се грижи за по-малките си сестри и братя, като понякога вършело домакинска работа. Съпругът разбирал всичко това, но веднъж жената започнала да излиза почти всеки ден и да прекарва по-голямата част от деня си в родителската къща. Един ден мъжът не издържал повече и казал на жената всичко, което мислел за нея: “Аз се ожених за теб, а не за цялото ти семейство. Защо баща ти не си намери работа? Той трябва сам да се грижи за наследниците си.

Тогава жената започнала да разказва колко е трудно на баща ѝ да си намери работа сега, когато всички необходими места в техния град са заети и баща му не може да работи в други области. – Майка ти си търси трета работа, а баща ти не може да си намери нито едно работно място? Тогава двойката се скара сериозно. Мъжът разбираше всичко – знаеше, че жена му не може да го избере, напълно изоставяйки семейството. Но той не искал да седи по цял ден и да чака жена си да се върне от дома на родителите си, след като е свършил цялата работа там. Те все още живеят с тази нагласа, но наскоро мъжът започнал активно да търси работа за тъста си.

 

Rate article
Един мъж се оженил за жена си по любов, но след известно време тя започнала да изчезва от дома си за часове.