Един мой приятел, на 42 години, си е намерил съпруга. Казва, че тя е страхотна чистачка и много добра готвачка, а останалото не го интересува.

Познавам Адам още от дете. Живеехме в един и същи двор и, разбира се, бяхме приятели. А когато станахме тийнейджъри, просто се събирахме като група и отивахме в центъра на града. Там се разхождахме или просто сядахме на някоя пейка. Не приемахме връзките с момичетата твърде сериозно. Повече ни интересуваше как ще реагират приятелите ни: не искахме да загубим лицето си пред тях.

След това аз постъпих в армията и Адам успя да се измъкне някак си от нея. След армията си намерих работа, а после се ожених. Със съпругата ми живяхме 10 години и имахме две деца. И тогава разбрахме, че сме станали напълно непознати един за друг. Започнахме да се караме и осъзнахме, че не трябва да живеем повече заедно. Скоро се разведохме.

А две години по-късно, вече като свободен човек, случайно се сблъсках с Адам. Той се беше променил много през тези дванадесет години: беше напълнял много.

Седнахме в едно кафене и започнахме да си говорим. Оказа се, че Адам също е разведен и си търси друга жена. Мина една година. Запознах се с една жена и се оженихме.
След това случайно срещнах Адам отново и се оказа, че и той си е намерил партньорка в живота. Но аз не харесвах жена му. Тя беше много дебела жена.

– Какво ти харесваше в нея? – попитах аз.

А Адам ми каза, че била много добра чистачка и добра готвачка.

– А освен това ми дава спокойствие! Мога да пия бира на спокойствие и да гледам футбол, мога да изляза на бар с момчетата. Тя е идеалната жена. Никога не ми забранява нищо.

Бях изненадан да чуя това. В края на краищата за мен жената в живота ми е нещо съвсем различно. Макар че, разбира се, фактът, че една жена може да готви добре и да чисти апартамента, също е важен. Но най-важното е, че се обичаме.

За някои чистотата и възможността да ядат вкусна храна са по-важни. А аз искам с любимата ми жена да сме на една вълна, да сме като едно цяло. Трябва да се уважаваме и да се разбираме. Много е хубаво, когато една двойка има общи интереси. Можем да готвим и да чистим къщата заедно. Което често правим с жена ми.

Когато двама души са на велосипед и въртят педалите в една и съща посока, шансовете за успешно каране през целия път са много по-големи.

Съгласни ли сте с мен?

Rate article
Един мой приятел, на 42 години, си е намерил съпруга. Казва, че тя е страхотна чистачка и много добра готвачка, а останалото не го интересува.