Един ден търсех някакви документи, жена ми каза къде са и когато ги намерих, очите ми попаднаха на документите за нашия апартамент. Нещо в тях ме изненада и много ме разстрои, защото свекърва ми беше негова собственичка!

Родителите на Кейт ни подариха наистина скъп подарък на сватбата – апартамент! Официално ни връчиха ключовете и ни казаха, че ние сме собствениците, но тъй като е в нова сграда, са го купили без ремонт. Свекърва ми каза, че след като те са ни подарили апартамента, другите ми родители трябва да помогнат с ремонта. Преди това родителите ми ни бяха дали значителна сума пари, но и те се съгласиха да помогнат с ремонта.

Нито Кейт, нито аз имахме представа за такъв луксозен подарък, така че сватбата беше още по-прекрасен празник за нас. А след сватбата решихме веднага да започнем ремонта. Тъй като баща ми е строител, той купи всичко, а аз бях допълнителният работник, а понякога Кейт идваше да ни помага.
Идваше да ни помага или свекърът ми. Решихме да не наемаме апартамент, преди да завършим ремонта, за да спестим пари и да живеем с родителите на съпругата ми.

Един ден търсех някакви документи и жена ми каза по телефона къде са и кога да ги намеря, но погледът ми попадна на документите за нашия апартамент. Нещо в тях ме изненада и много ме разстрои, защото свекърва ми беше негова собственичка!

Същата вечер с баща ми трябваше да купим строителни материали за банята, но аз го помолих да отложим това за утре, като му казах какво съм намерила и че искам да обсъдим какво означава това.

– Защо ти си собственикът на нашия апартамент? Защо не Кейт?” Попитах го откровено, когато всички се прибраха вкъщи.

– “Ами ти си като дете! Разбира се, за да не обидиш нашата Кейт”, отговори майка ми.

– А как можех да я обидя?

– Развеждаш се и искаш да вземеш половината ни апартамент!

– Вашият? Нима е нормално, че аз и баща ми правим там ремонт, който ще струва колкото половината апартамент? И защо си мислиш, че трябва да се развеждаме? Ние току-що се оженихме!

– Мамо, аз те помолих да запишеш апартамента на мое име – измърмори Кейт.

– “Значи си знаела за тази измама?

– Не, ти не разбираш… Знаех, но казах на майка ми, че трябва да го регистрирам на мое име!

– О, Кейт, какво прекрасно начало на брачния живот! С една лъжа!

Минаха няколко дни, откакто се върнах да живея с родителите си. Сега не знам какво да правя. Кейт се опитва да говори с мен, но аз трябва да помисля. Не съм очаквала такава подлост от семейството ѝ, макар че може би всички родители правят така, а аз се надявах на нещо по-добро?

Какво бихте ме посъветвали да направя в тази ситуация?

 

 

Rate article
Един ден търсех някакви документи, жена ми каза къде са и когато ги намерих, очите ми попаднаха на документите за нашия апартамент. Нещо в тях ме изненада и много ме разстрои, защото свекърва ми беше негова собственичка!