Един ден се върнах от работа и намерих бившата съпруга на мъжа ми в дома ни.

Сега, като се замисля, може би не е добра идея тя да е тук. Тя винаги бърза и изглежда не харесва никого. Последния път, когато беше тук, не намери време да ни поздрави. А напоследък изглежда много нетърпелива – влиза в кухнята, където всички сме седнали, и просто сяда, без да каже и дума. Тук дори нямаме достатъчно място – живеем в малък апартамент! Може би ще е по-добре, ако тя си тръгне.

Възхищавам се на съпруга си, че обича толкова много дъщеря си. Гордея се, че той е добър баща и – което е по-важно – иска да бъде близо до нея след развода. Някои родители имат проблеми след раздяла, а Адам успява да се разбере с бившата си партньорка безболезнено за детето.

Бременна съм и виждам, че съпругът ми ще бъде чудесен баща. Всичко би било чудесно, но имаше няколко ситуации, които ме накараха да се притесня. Няколко пъти, когато се прибирах от работа, намирах бившата му съпруга вкъщи. Първия път тя напълно ме игнорира, сбогува се с дъщеря си и си тръгна.

Следващият път ме поздрави и продължи да говори с дъщеря си, сякаш нищо не се е случило. След около час тя си тръгна. Чувствах се неудобно да седя сам в стаята; бях доста гладен, но не исках да готвя, докато тя е там – тя беше в кухнята. Никога не сме си говорили.

Говорих с Адам за това, той не знаеше как да реагира, вероятно малко съжаляваше, че се е случило така. Знаеше, че не е добре, но не искаше да се намесва в отношенията на дъщеря си с майка ѝ. Нямам нищо против те да си взаимодействат, но не искам това да се случва у дома. Могат да излязат на разходка или да заминат някъде за няколко дни. Аз дори не искам да говоря с нея, а съпругът ми не иска да спорим за това.

Ситуацията започва да се случва все по-често – обикновено седя сама в стаята си, докато тя не напусне апартамента ни.

Вероятно не е приятно и за някой друг, ако често вижда бившата на съпруга си. Това е толкова ужасна ситуация…

 

 

 

 

Rate article
Един ден се върнах от работа и намерих бившата съпруга на мъжа ми в дома ни.