Един ден се прибрах вкъщи по-рано от обикновено. Не намерих Сара в къщата, но дъщеря ми миеше пода. Когато я попитах какво прави, тя ми каза, че леля Сара е излязла на кафе с приятелка и ѝ е дала списък със задачи, които трябва да изпълни, преди да се върне. Ако дъщеря ѝ не успее да свърши всичко, жената ще я изпрати в сиропиталище.

Със съпругата ми сме женени от седем години. През това време ни се роди дъщеря. Но след това съпругата ми реши да замине за чужбина, за да печели пари. Отначало тя идваше на всеки шест месеца, като всеки месец ни изпращаше пари и бонбони. А после изведнъж спря да ни се обажда. Миналата година се обади и каза, че се е запознала с друг мъж. Дори не попита за дъщеря си, а само помоли за прошка. Не исках да я задържам. Дъщеря ми остана да живее при мен.

Майка ми също работи в чужбина, затова веднага наех бавачка за дъщеря ми. Заради работата ми в полицията не можех да бъда постоянно с дъщеря си. Животът продължаваше, трябваше да осигурявам прехраната на дъщеря си, така че нямах време да се откажа. Преди няколко месеца се запознах с една жена в социалните мрежи. Тя имаше перфектна фигура, беше симпатична и много обичаше децата. Бях много щастлив от нея. За да не губя време, й предложих да се премести при мен. Сара веднага намери общ език с дъщеря ми, което много ме зарадва. Така че вече нямах нужда от бавачка, уволних я, а Сара беше с дъщеря ми.

Дъщеря ми обаче много се промени, откакто Сара дойде в дома ми. От весело и активно момиче тя се превърна в замислено и уплашено. Злата вече не ме посрещаше от работа така радостно, както преди. Тя също така отказваше да си играе с мен. Сара ме уверяваше да не обръщам много внимание на това, сякаш това е възрастта на дъщеря ми. С всеки изминал ден тя само се влошаваше. Дъщеря ми не искаше да излиза навън, по цял ден седеше в ъгъла и ровеше в играчките си.

Прибрах се късно, но бях спокойна, защото знаех, че дъщеря ми е в добри ръце.

Исках да проверя дали наистина всичко е наред между Сара и дъщеря ми. Затова един ден се прибрах вкъщи по-бързо от обикновено. Не намерих Сара в къщата, но дъщеря ми миеше пода. Когато я попитах какво прави, тя ми каза, че леля Сара е излязла на кафе с приятелка и ѝ е дала списък със задачи, които трябва да свърши, преди да се върне. Ако дъщеря ѝ не успеела да свърши всичко, жената щяла да я изпрати в сиропиталище.

Когато Сара се върна, аз бях първата, която започна разговора, като попитах защо детето ми върши цялата домакинска работа вместо Сара. Жената каза, че учи дъщеря си да бъде истинска домакиня.

Извиках дъщеря си да поговори с мен. Тя започна да плаче. Каза, че през деня е имала много задължения: метене на къщата, бърсане на прах, белене на картофи, изнасяне на боклука. Тогава дъщеря ми ми подаде лист хартия с цял списък от неща, които трябва да свърша.

Разбрах, че Сара всъщност не е тази, за която се представя. Тя не готвеше много, като обясняваше, че не ѝ харесва. Също така не поддържаше къщата чиста. Оказа се, че тази жена не се е интересувала от нищо. Затова я помолих да си събере нещата.

Върнах си бавачката. След тази случка осъзнах едно – никоя жена не заслужава да разплаква дъщеря ми. Тя е най-доброто нещо, което имам.

 

Rate article
Един ден се прибрах вкъщи по-рано от обикновено. Не намерих Сара в къщата, но дъщеря ми миеше пода. Когато я попитах какво прави, тя ми каза, че леля Сара е излязла на кафе с приятелка и ѝ е дала списък със задачи, които трябва да изпълни, преди да се върне. Ако дъщеря ѝ не успее да свърши всичко, жената ще я изпрати в сиропиталище.