Един ден се прибрах рано и видях в спалнята ни непозната жена. Беа със същото бельо. Дори не знаех какво да кше облеченажа. Тогава Дейвид излезе от банята. Той не ме забеляза. Госпожата бързо захвърли дрехите си и избяга, но на мъжа не му пукаше. Спокойно се облече и отиде в кухнята да пуши.

От седем години съм в “щастлив” брак. Със съпруга ми започнахме да се срещаме още от гимназията. След шест години романтични срещи той реши да ми предложи брак. След като завършихме университета, се оженихме.

Започнахме да живеем близо до родителите на Дейвид. Все още имах по-малка сестра вкъщи, затова бях принудена да напусна семейното жилище. Намерих си работа като учителка. Съпругът ми работеше като строител. Известно време беше в чужбина. Живеехме в благоденствие. Дори си купихме собствена къща. Първата година от семейния живот беше прекрасна. Съпругът ми ми подаряваше подаръци всеки месец, често ходехме на почивка. Почти всяка вечер имахме романтични вечери.

Но това не продължи дълго. След като бебето се появи, всичко се промени. Дейвид започна да закъснява на работа, не отговаряше на обажданията ми и няколко пъти не пренощуваше вкъщи. Успокоявах се, че това се случва в много семейства и че просто трябва да изчакам тази криза. Имах бебе, бях в отпуск по майчинство, имах много по-малко пари и повече разходи. Натрупах излишни килограми, така че не се чувствах толкова привлекателна, колкото преди. Но все още се надявах, че отношенията ни ще се подобрят. В крайна сметка реших да имам още едно дете. Единствено майчинството ми доставяше удоволствие.

Дейвид спря да носи пари вкъщи. Всички около нас говореха за аферите му. Той често се прибираше вкъщи пиян. И тогава аз отидох на работа, като оставих децата при баба ми.

Един ден се прибрах по-бързо и видях в спалнята ни непозната жена. Беше облечена със същото бельо. Дори не знаех какво да кажа. Тогава Дейвид излезе от банята. Той не ме забеляза. Любовницата бързо хвърли дрехите си и избяга, но на мъжа не му пукаше. Спокойно се облече и отиде в кухнята да пуши. Дълго плаках и не можех да разбера какво се случва с мен. Дейвид не каза нито дума.

Времето минаваше и подобни ситуации зачестиха в семейния ни живот. Бях чувала, че мъжете могат да изневеряват, но да бъдат толкова нагли. Как смееше да доведе друга жена в дома ни? Чувствах се емоционално съкрушена. Животът ми стана непоносим. Постоянно мислех как да избягам от всичко, къде да отида, как да живея живота си. На раменете ми лежаха две малки деца.

Тогава се реших да направя една важна стъпка. Писах на моя приятелка, която беше заминала да работи в чужбина и беше оставила апартамента си празен. Тя се съгласи да ми го даде под наем, въпреки че трябваше да плащам само комуналните услуги. Още същия ден събрах нещата си с децата, поръчах си такси и заминах за друг град. След две седмици живот там записах децата си в детска градина и си намерих работа. Имаме достатъчно пари, за да плащаме комуналните услуги и разходите за живот.

Бившият ми съпруг все още не проявява желание да участва във възпитанието на децата. Неотдавна на работа срещнах мъж, който веднага потъна в душата ми. И на него не му пука, че имам две деца. Отдавна не съм се чувствала толкова щастлива. Може би затова си струваше да се осмеля да оставя всичко зад гърба си и да започна нов живот. Най-важното е да не се страхуваш от промяната.

 

 

Rate article
Един ден се прибрах рано и видях в спалнята ни непозната жена. Беа със същото бельо. Дори не знаех какво да кше облеченажа. Тогава Дейвид излезе от банята. Той не ме забеляза. Госпожата бързо захвърли дрехите си и избяга, но на мъжа не му пукаше. Спокойно се облече и отиде в кухнята да пуши.