Един ден на вратата се позвъни. Той се втурна да отвори, мислейки, че майка му е дошла на гости на внуците си. Но на прага стоеше жена. Изглеждаше болна. До нея стоеше момиче на около десет години.

Виктор вече е на тридесет години. Но не възнамерява да се жени. Първоначално твърдеше, че все още не се е забавлявал достатъчно. Погледнал вече женените си приятели и осъзнал, че не е готов за такъв живот. Контролът от страна на съпругата му, споровете, ежедневието, децата. Всичките му приятели не могат да седнат спокойно на по бира. Вече дори не говорят за риболов. Същото се отнася и за футбола.

Но Виктор бързо променя мнението си, когато вижда едно момиче да върви към него. Външният ѝ вид веднага привлече вниманието му. Той се заинтересувал от нея и бавно последвал непознатия. Момичето забеляза, че някой я следи, но се опита да не обръща внимание. След това тя бързо се качи в автобуса. Виктор не успя да стигне.

На следващия ден той вървял по същия път, очаквайки момичето отново да е там. Чакал няколко дни и накрая стигнал до нея. Видял я. Това бил момент, който не можел да пропусне, затова решил да се приближи до момичето. Тя се казваше Виктория. От този момент нататък двамата не се разделяли. С появата на Виктория мнението на Виктор за брака много се променило. Той искаше тя да стане негова съпруга.

Двойката създава семейство. Момичето се оказало отлична домакиня. Те водели прекрасен, балансиран живот. Приятелите му се подиграваха с него. Той казвал, че никога няма да се ожени.

Година по-късно им се родил син, а две години по-късно – дъщеря. Бяха щастливи. Виктор помагаше и подкрепяше съпругата си във всичко, а децата всеки ден тичаха в прегръдките на баща си с радостни викове и прегръдки. Майката на Виктор не можела да се насити на децата си. Синът ѝ беше намерил толкова мъдра съпруга.

Един ден на вратата се позвъни. Виктор се втурнал да отвори, мислейки, че майка му е дошла да посети внуците си. Но на прага стоеше една жена. Изглеждаше болна. До нея стояло момиче на около десет години. Жената едва говореше…
– Здравейте, едва ли ще ме познаете. Аз съм Мария. Ние не се познаваме много. Помниш ли? А това е вашата дъщеря. Никога нямаше да я доведа тук, ако не беше болестта ми. Отивам в болницата. Няма на кого да оставя дъщеря си. Тя е умно и спокойно малко момиче.

Тя прегърна момичето, каза му да слуша баща си и си тръгна. Виктор стоеше смутен. Съпругата му стоеше зад него и чуваше всичко. Момиченцето беше отведено в стаята си. Виктор се опита да обясни на съпругата си, че не разбира какво се случва. Но тя не задаваше излишни въпроси, всичко ѝ беше ясно – беше пред нея. Беше време да направят нещо за момичето и да го запознаят с братчето и сестричето му. Ситуацията постепенно се облекчи. Виктория се обади на свекърва си и я помоли да дойде.

Казаха ѝ, че има още една внучка. На следващия ден Виктория решила да си направи тест за бащинство. Просто за да е сигурен. След това взел дъщеря си и отишъл да посети майка ѝ, която била в болница. Лекарите твърдели, че жената може да бъде излекувана. Нуждаела се само от лекарства, но те били скъпи. Виктор погледна момичето и я увери, че със сигурност ще излекуват майка ѝ.

Няколко дни по-късно пристигнали резултатите. Те потвърждават бащинството му. Майката на Виктор била щастлива да стане баба на още едно внуче. Тя взела момиченцето при себе си за известно време.

Позволи й да разбере коя е нейната баба. Майката на момиченцето най-накрая се излекувала. Виктор поискал заем на работа. Шефът излезе да го посрещне. Месец по-късно Мария беше изписана от болницата.

Цялото семейство отиде да я посрещне.
Виктор и Виктория, както и майка му и дъщеря му.
Мария не можеше да сдържи сълзите си. Беше им благодарна, че не са се отвърнали от нея и не са я оставили сама с проблемите ѝ. Тя обеща да върне парите за лечението. Но той бързо я успокои.

– Не е необходимо да връщате нищо. Толкова дълго не знаех за съществуването на дъщеря ми. Така че живей заради нея. А аз ще продължа да ти помагам с всичко.
На лицето на Виктория се появи усмивка.

Тя наистина се гордееше със съпруга си.

 

Rate article
Един ден на вратата се позвъни. Той се втурна да отвори, мислейки, че майка му е дошла на гости на внуците си. Но на прага стоеше жена. Изглеждаше болна. До нея стоеше момиче на около десет години.