Един ден майка ѝ моли Моника да доведе нотариус в дома ѝ. Тя искала да направи завещание. Софи казала, че наследството ще отиде при Моника, защото по-малката дъщеря не се грижи за майка си. Затова я оставя да си живее собствения живот.

Софи имала две дъщери. През целия си живот тя искала да даде на дъщерите си най-доброто. От дрехите до храната. По-голямата, Моника, е омъжена и живее със съпруга си в апартамент под наем. По-малката дъщеря Рената живеела с майка си. Рената е след университета. Запознава се с един мъж, който след известно време ѝ предлага да се омъжи за него. Те започват да живеят с майка ѝ. Имало достатъчно място за всички, така че младите хора не бързали да си търсят квартира. По-голямата дъщеря не поиска нищо. Живееше със съпруга си в апартамент под наем и отглеждаше шестгодишния им син.

Един ден Рената се обадила и казала, че майка ѝ внезапно се е разболяла и е била откарана с линейка. Моника се подготвила и бързо отишла да види майка си.

Тя разбрала, че прогнозата не е добра. Мама е болна от дълго време. Била е болна отдавна и едва сега болестта е дала да се разбере за нея. Всичко, от което мама се нуждае сега, са грижи. Никой не се е заел с прогнозата. Мама беше върната у дома. Отначало по-малката дъщеря съвестно изпълняваше задължението си да се грижи за майка си. Но след един месец това ѝ омръзна. Тогава повикала сестра си да се грижи за майка ѝ. Накрая Рената вече не можела да седи с нея.

Рената предложила на Моника размяна – тя да живее временно в апартамента, който наемала, а Моника, съпругът ѝ и бебето да останат при майка ѝ и да се грижат за нея. Ето какво се случи.

Първо Моника си взела отпуск, а след това си взела неплатен отпуск. Всички в работата проявиха голямо разбиране. Кой не е имал подобни ситуации?

Един ден майка ѝ помолила Моника да доведе при нея един нотариус. Тя искала да направи завещание. Софи каза, че наследството ще отиде при Моника, защото по-малката дъщеря не се интересува от майка си. Затова я остави да живее собствения си живот.

Когато майка ѝ почина, Рената най-накрая се появи. Тя поиска да си разменят апартаментите. В края на краищата тя беше тази, която трябваше да живее тук. Тогава Моника ѝ каза за завещанието, че това е завещанието на майка ѝ, така че тя няма да промени нищо. Оттогава сестрите не са си говорили. Рената разказва навсякъде какъв егоист е сестра ѝ. Тя й отнела къщата. Премълчава факта, че самата тя е отказала да се грижи за майка си.
Моника не обръща внимание на думите на Рената.

 

Rate article
Един ден майка ѝ моли Моника да доведе нотариус в дома ѝ. Тя искала да направи завещание. Софи казала, че наследството ще отиде при Моника, защото по-малката дъщеря не се грижи за майка си. Затова я оставя да си живее собствения живот.