Един богат баща решава да даде урок на сина си – и го завежда в селото при бедните

Децата знаят само това, на което ги учат, те имат малко собствен опит, затова се оказва, че основата за бъдещето се поставя от тези, които ги възпитават – родителите. Ето защо родителите трябва да разширяват кръгозора си, за да има на какво да научат децата си. Веднъж един баща решил да даде на сина си житейски уроци. Той просто искал да покаже, че живеят добре, и решил да заведе детето във фермата. Бащата смятал, че това пътуване ще научи сина му да цени това, което има, и ще го направи по-целеустремен и предприемчив в бъдеще.

Момчето сравнило къщата им с ферма, но стигнало до съвсем неочаквани заключения

Баща му цял живот е работил, за да спечели капитал. Мъжът започнал всичко от нулата, но искал синът му просто да го види и да не се налага сам да преминава през всички трудности. Мъжът искал синът му да разбере огромната разлика между бедните и богатите. Затова един ден решил да заведе сина си в едно бедно семейство, за да види как живеят те. “Татко, беше страхотно”, отговорило момчето. Бащата бил доволен от този отговор.

– Видяхте ли как живеят бедните? – попитал бащата, мислейки, че момчето ще започне да говори за това колко добре живеят те, за разлика от бедните. И какво научи за себе си? – попитал бащата. синът отговорил: – Видях, че те имат 4 кучета, а ние – 1. Ние имаме басейн, дълъг 4 метра, а те имат безкраен поток. Ние имаме малко земя, те имат безкрайни ниви, около нашата къща има стени, които ни предпазват от врагове, а те имат приятели, които веднага се притичат на помощ.

Баща ми беше буквално изтръпнал. В крайна сметка това пътуване беше полезно и за него. След това синът добави:- Това пътуване ми показа колко бедни сме всъщност. Замисляли ли сте се някога над такива въпроси? Щастието материално богатство ли е? Всеки от нас има своя гледна точка, не можем да обвиняваме другите за нещо, но мисля, че историята на това момче ще бъде голям урок за нас! Той е успял да види всички най-ценни неща в живота. Понякога всички ние трябва да се превърнем в малки деца, за да приемем света такъв, какъвто е, и да забравим за стереотипите!

 

Rate article
Един богат баща решава да даде урок на сина си – и го завежда в селото при бедните