Джулия наследява един сандък от леля си. Когато се оказва, че той е роен, тя губи повече, отколкото получава.

Леля ѝ оставя в наследство вила. Лелята няма други наследници, освен Джулия. Съпругът ѝ е починал преди 15 години, никога не са имали деца и Джулия ѝ е била като дъщеря.

Минала една седмица от този ден и тя и съпругът ѝ решили да разгледат тази вила. Всичко в нея напомняло за покойната ѝ леля и навсякъде плетените на една кука бели салфетки, и кристалните сервизи, всеки милиметър бил наситен с жената. Двамата със съпруга ѝ останаха във вилата цял ден, искаха да се приберат. Въпреки всичко лелята отдавна не беше идвала там. Имаше много прах. Накрая Джулия реши да измие пода в главната стая, пъхна мопа под леглото и той се удари в нещо, беше сандък, реши да го извади и да погледне съдържанието.

Обадила се на съпруга си, за да сподели радостта си. В сандъчето имало семейна кутия за бижута и старинни бижута. На всичкото отгоре имало и значителна сума пари. На сутринта Джулия се събудила и установила, че нито съпругът ѝ, нито сандъкът са там. Тя си помислила, че може би той е в кухнята и закусва. Но не открила никого там. Тя зачакала съпруга си, мислейки си, че той ще се върне сега, че е излязъл по работа и просто е прибрал сандъка далеч от любопитни очи.

Минала една седмица, нито съпругът ѝ, нито сандъкът били в апартамента, никой не ѝ се обадил. Накрая Джулия продала апартамента и отишла да живее във вилата на леля си. Тя не подала сигнал в полицията срещу съпруга си, мислела, че ще се вразуми, още повече че откраднатите вещи със сигурност няма да му донесат щастие.

Какво мислите, месец по-късно съпругът ѝ дошъл при нея, разкаял се, казал, че е сгрешил, да му прости. През цялото това време той нямал време да похарчи парите, но успял да продаде бижутата и кутията за бижута. Джулия, разбира се, не очаквала, че той някога отново ще се появи в живота ѝ. Тя взе от него каквото беше останало, но не можа да му прости, въпреки че я обичаше.

 

Rate article
Джулия наследява един сандък от леля си. Когато се оказва, че той е роен, тя губи повече, отколкото получава.