Джейн носеше на плещите си всички грижи на семейството и когато един ден се умори и си тръгна, едва тогава всички получиха заслуженото.

Всички свикнаха с факта, че можеш да помолиш Джейн за каквато и да е помощ и тя никога няма да ти откаже. С течение на времето те дори започнаха да използват нейната доброта и широка душа. Започнаха не да искат, а да изискват. А характерът на Джейн винаги е бил мек, на работа и в семейството тя не можеше да откаже на никого, искаше да помогне на всички. Затова се случвало така, че тя работи повече от всеки друг на работа, а след това трябва да отиде при дъщеря си и да се грижи за внука си.

В същото време тя отговаря за цялото домакинство в собствената си къща, въпреки че съпругът ѝ се е пенсионирал и си стои вкъщи. Джейн почти през целия си живот се е въртяла като катерица в колело, затова не е изненадващо, че има толкова много болежки. По време на последния преглед лекарят строго заяви, че тя просто се нуждае от почивка. Тогава за първи път в живота си Джейн решава да направи избор в своя полза.

Тя помоли за отпуск на работа. Шефът не искал да я пусне, но Джейн заплашила, че ще напусне, ако не ѝ позволят да почива един месец. Беше работила седем години без отпуск. Не искаха да загубят толкова ценен служител и добър специалист, затова с неохота ѝ позволиха да си почине малко.

– Мама съвсем се побърка на стари години, – възмути се дъщерята, – оплю всички и си тръгна. Кой ще се грижи за сина ми сега? Ще трябва да наема бавачка, защото се прибирам късно от работа. И не искам да оставям детето на непознат човек, а това струва много пари. Баща ми също е недоволен. Сега трябва сам да готви и чисти, а той изобщо не е свикнал с това!

Джейн предупреди всички за решението си още преди месец, но никой не го взе на сериозно.

 

Rate article
Джейн носеше на плещите си всички грижи на семейството и когато един ден се умори и си тръгна, едва тогава всички получиха заслуженото.