Джеймс води майка си в дома си, въпреки че той и съпругата му живеят в едностаен апартамент. Скоро майка ми чула, че съпругът и съпругата спорят за това, че тя трябва да живее с тях. След 15 минути те вече пиеха чай заедно.

Фактът, че Джеймс и съпругата му Виктория са се сгушили в малък едностаен апартамент в покрайнините на града, е само по негова вина. Именно той, без да се посъветва със съпругата си, беше инвестирал всичките си спестявания в апартамент в нова сграда. В резултат на това строежът бил спрян, а тези, които инвестирали в него, не получили нито апартамента, нито парите. Останала им само слабата надежда, че някой ден къщата ще бъде завършена.

Новината, че майка му трябва спешно да бъде отведена, е истински шок за Джеймс. Къде? В килера им, където нямаше място за двама? А след това съпругата му, в допълнение към проблема с апартамента, имаше проблеми в работата. Но мама си е мама. Единственият човек, който винаги го е подкрепял, без да задава прекалено много въпроси. Джеймс отиде да вземе майка си, без да каже на съпругата си.

– Виктория, ще сложим мама в кухнята. Приготви прането – каза той на съпругата си. Той заведе майка си в кухнята, наля ѝ чай и влезе в стаята.

– Това не е параклис за теб! – каза съпругата му, като хвърли спалното бельо на дивана.

– Темата е затворена! Тя е моята майка!

– Е, тогава се премести да живееш при нея! – изсъска Виктория.

– Ти си моя съпруга…

– Някак си не спомена това, когато проникваше в тази сграда.

– Виктория, вече съм се извинявал хиляди пъти.

Откъм вратата се чу вежливо кашляне. Съпругът и съпругата се обърнаха, за да видят майката на Джеймс.

– Няма нужда да се карате, скъпи мои. В края на краищата не ми остава много време. А и мога да ви помогна с пари. Джеймс смръщи вежди. “Спестявам от двайсет години насам. Имам прилична сума. Няма да я взема със себе си. И трябва да живееш в истински апартамент, а не в тази кутия.

Скоро в кухнята беше постлано легло за майката на Джеймс, а тя и синът ѝ пиеха чай.

– Защото ние сме семейство. Ти не ме остави в труден момент и аз няма да те оставя…

 

Rate article
Джеймс води майка си в дома си, въпреки че той и съпругата му живеят в едностаен апартамент. Скоро майка ми чула, че съпругът и съпругата спорят за това, че тя трябва да живее с тях. След 15 минути те вече пиеха чай заедно.