– Джаки, някак си подреди масата, сякаш е в далечното минало. Няма ли да се срамуваш пред приятелите си?

Подготвях се за партито за рождения ден на съпруга ми. Прекарах една седмица в пазаруване, готвене, чистене. Имам две деца, за които трябва да се грижа през цялото време. И се случи да работя като пчела.

И така, свекърва ми, сестрата на моя Марк, ни дойде на гости със съпруга и децата си и общите ни приятели, които живеят с нас на стълбището. Тук свекървата облече най-добрия си тоалет, сложи всичките си бижута и това не е изненадващо, защото тя обича “добрия живот” или поне да го показва. По принцип тя е самотна, затова е свикнала да живее на високо ниво.

– Джеки, на масата ти има такива ястия, от миналия век. Не се ли срамуваш пред приятелите си?

– Защо се срамуваш? – Питам, а междувременно гневът вече ми спира дъха.

– Не знам кой яде такива неща в днешно време, сигурно някакви бабички – каза ми тя с лукава усмивка.

Много се обидих и за да не види сълзите ми, излязох на балкона. Съпругът ми веднага ме последва и започна да ме успокоява. Аз се върнах в кухнята, тъй като месото все още се печеше. Влязох и видях гърба на “любимата” ми свекърва да наднича от отворения хладилник.

– Джаки! Донесох си тортата, тя е красива и вкусна, така че я сервирай на гостите още днес. А ти можеш да изядеш “шедьовъра” си сама, за да не се засрамиш пред гостите. И аз няма да се смущавам.

Не знам какво се случи с мен, но заради шока не можах да кажа и дума в своя защита. Марк благодари на майка ми за усилията и я прегърна още веднъж. Не ми каза и дума за това, че съм сложила празничната трапеза.

Всъщност аз също заслужавам известна благодарност; направих всичко със собствените си ръце. Тортата на свекърва ми изглеждаше наистина добре, но в нея нямаше нищо особено, просто обикновена бисквита. Дори гостите отхапаха само няколко хапки и тя остана в чинията.

Същата вечер извадих моята торта и я дадох на децата и съпруга ми. Всички я опитаха, а съпругът ми каза:

– Ти си моята домакиня! Тортата ти е наистина вкусна. Моля те, прости ми, че се съмнявах в теб и се държах по този начин. Сега много се срамувам. Повече няма да се кача на каишката на майка ми.

И вярвам на съпруга си, важното е, че е осъзнал грешката си. Не мога да си представя какво щеше да се случи със семейния ни живот, ако всички живеехме заедно със свекърва ми. Благодаря на съдбата, че си имам собствено жилище.

Rate article
– Джаки, някак си подреди масата, сякаш е в далечното минало. Няма ли да се срамуваш пред приятелите си?