Джак и Лиза празнуват покупката на къща, когато изведнъж чуват звънеца на вратата. Те замръзнаха. Кой би могъл да е той, след като никой не знае дори адреса на къщата им.

Лиза и Джак се женят преди три години, но мечтата им се сбъдва едва наскоро. те спестяват всяка стотинка, пестят и работят ден след ден до изнемога, всичко това в името на една цел – собствен дом.

И най-накрая, след всички тези кръгове на ада, двойката си купи тристаен апартамент в сърцето на столицата, с барплот в кухнята, стая за бъдещите деца, огромен хол и красива гледка от прозореца. Къщата не била евтина, но двойката не спестявала от нулата, а инвестирала парите, които роднините им дали на сватбата.

А в деня на покупката, вечерта, двойката седнала на масата в бара, пили вино, отпразнували покупката. В къщата още нямало мебели, нямало достатъчно пари, но те не били особено тъжни за това, решили да купят всичко, което искат, а не това, за което им стигат парите.

В този момент на вратата изведнъж се позвъни. Двойката се погледнала един друг – не очаквали никого. Джак отиде до вратата и видя непознатото лице на жена на средна възраст.

– Здравейте, аз съм Ида, вашата съседка от другата страна на стената. Просто дойдох да се запознаем, за да може в бъдеще, ако имате нужда от помощ, да се обръщате към мен.

– Как се чувствате? Аз съм Джак, а това е съпругата ми Лиза – представи се човекът.

Докато Джак стоеше с жена си в прегръдка и се представяше, Ида внезапно влезе в къщата неочаквано, без покана, започна да оглежда стаите и да задава въпроси като “Купихте ли къщата или я взехте под наем?”, “Още нямате деца? Планирате ли да ги имате?” и така нататък, и така нататък.

Джак беше малко объркан от въпросите ѝ, както и Лиза като цяло. Изведнъж на прага се появи едно момче, синът на Ида, което я повика и сложи край на разпитите на майка си.

Сега Джак и Лиза чуваха звънеца на вратата и трябваше да загасят осветлението и да не издават нито звук, за да не им отнеме досадната съседка отново цялото свободно време. ето как един човек може да провали цялата радост от покупката на нова къща.

 

Rate article
Джак и Лиза празнуват покупката на къща, когато изведнъж чуват звънеца на вратата. Те замръзнаха. Кой би могъл да е той, след като никой не знае дори адреса на къщата им.