Двете момичета бяха приятелки. Майката на Рената работела на няколко места и давала всичко от себе си за семейството. А майката на Ева мислеше за себе си.

Искам да ви разкажа една много интересна история. Това е история за две приятелки и техните майки. Двете момичета бяха приятелки. Едното момиче се казвало Рената, а другото било Ева. Те бяха приятелки още от детската градина. Живееха в един и същи двор. Израснали са заедно и са били просто неразделни. Много хора ги смятаха за сестри.

Майката на Рената работеше на няколко места. Тя много обичаше дъщеря си и се стараеше да прекарва всеки свободен момент с нея. Не се грижела за себе си и се хранела лошо. Рядко си купувала нови дрехи. Вместо това купувала всичко на съпруга си и дъщеря си. Но нито дъщеря ѝ, нито съпругът ѝ я оценявали за това, което правела.

Майката на Ева също работеше, но само на една работа. Когато се прибираше вкъщи, тя приготвяше нещо вкусно. Но първата хапка изяждаше сама. А после отиваше в стаята си. Там четяла книга или слушала музика. Не се опитвала постоянно да се разбира със съпруга и дъщеря си. Не се измъчвала и не се притеснявала, че не е успяла да направи нещо. Винаги казваше:

– За да бъдеш ти щастлив, преди всичко аз трябва да бъда щастлива!

Ева много ревнуваше майката на Рената и беше убедена, че майка ѝ изобщо не я обича.

Минаха години.

Майката на Рената се разболява и изглежда много зле. Тя вече няма никакви сили и здраве. А майката на Ева сега помага на дъщеря си. Тя се оказва много мъдра жена и е била права, когато е казала, че за да е щастливо едно семейство, преди всичко майката трябва да е щастлива.

 

Rate article
Двете момичета бяха приятелки. Майката на Рената работела на няколко места и давала всичко от себе си за семейството. А майката на Ева мислеше за себе си.