Две години по-късно Джон среща бившата си съпруга на улицата. Той просто не може да повярва на очите си…

След раждането на детето им съпругата на Джон спира да се грижи за себе си. Сякаш до него имаше някаква друга жена. Късите ѝ рокли и високите токчета изчезнаха. А дългата ѝ до раменете коса, нежната ѝ фигура, красивият маникюр и елегантните ѝ дрехи… Къде отиде всичко това?

Виктория започна да носи тениски, които приличаха на чанта върху нея. Често носеше широки панталони, които просто висяха от нея. А после, когато приспиваше децата, заспиваше в тях. Джон много се дразнеше от това у жена си. Тя винаги имаше неразбираема подутина на главата си. Заради това дори изражението на лицето ѝ изглеждаше различно от преди. За грим не можеше и дума да става… Както и маникюрът. След раждането на децата си Виктория започна да си реже ноктите късо и изглежда, че напълно беше забравила какво е маникюр. Пръстите ѝ не изглеждаха толкова изящни, колкото бяха преди. По краката ѝ се появи целулит, а гърдите ѝ увиснаха.

Три години семеен живот я бяха превърнали в напълно различен човек. Тя престана да се гледа в огледалото, както правеше преди. А излишните килограми бяха много забележими.

Накратко, Виктория се превърна в пълна противоположност на жената, в която Джон някога се беше влюбил безумно. Още преди това всички мъже я изпращаха с поглед. Но тя избираше Джон. Мъжът беше много горд от това. А сега просто се срамува, че Виктория е негова съпруга. Тя вече не го интересува като жена. В нея няма нищо привлекателно и нежно. Косата ѝ понякога стърчи в различни посоки, защото няма време да се прибере заради децата и домакинството. А петната от мляко по тениската ѝ? Джон се чувстваше неудобно само като я погледнеше. Жена му захвърли всичките си бижута и козметика далеч на рафта и не ги използваше. Тъмните кръгове под очите ѝ се виждаха отдалеч.

 

Джон не можа да издържи и я напусна, защото осъзна, че вече не изпитва нищо към тази жена. Възможно ли е да станеш такъв за кратък период от време?

Така минаха две години. Един ден двамата се срещнаха неочаквано на улицата. Колкото и да е странно, Виктория отново носеше токчета и красива дантелена рокля. Джон беше изумен от промените в жена си. Външният ѝ вид беше просто приятен за окото. Косата ѝ падаше красиво върху раменете. Дълбокото деколте и тънката талия примамваха с красотата си. А очите ѝ… блестяха от щастие. Жената изглеждаше просто великолепно.

Едва тогава Джон осъзна истината. Жена му не се грижеше за себе си, защото с раждането на двете деца нямаше достатъчно време да се грижи за себе си и да върши домашните задължения. Мъжът никога не се беше чудил откъде идва храната в хладилника. Не знаеше кога е ходила да пазарува и не се интересуваше как Виктория е живяла през цялото това време.

Тя имаше много задължения към децата си, които бяха само на две години разстояние. Те изискваха постоянни грижи. А и преди това в къщата винаги се приготвяше храна. Децата също искаха да хапнат нещо вкусно. В къщата винаги беше уютно. Виктория, дори когато беше уморена, намираше време да попита съпруга си как се справя. За сметка на това забравяше да отделя време за себе си. След две раждания тялото ѝ не можело да се възстанови толкова бързо. Докато бебетата бяха в ръцете ѝ, Виктория не можеше да ходи на токчета или да носи сутиени, които да стягат гърдите ѝ. Същото беше и с новия маникюр и бижутата.

Джон разбра това, след като се разделиха. Тогава той беше в състояние да погледне на всичко отвън. В края на краищата съпругата му посвещаваше цялото си време на децата и на него. Тя винаги имаше усмивка на лицето си, независимо от всичко. Почти никога не беше ядосана. Така правеше всичко за уюта и комфорта на семейството си. Съпругът не оценявал това и не се грижел за жена си както трябва. В края на краищата неговата помощ би променила много неща.

Джон имал всичко и заради безразличието си загубил най-ценното – семейството си. Само истински глупак би могъл да направи това.
Освен за съпругата си, Джон забрави и за децата си, които бяха пораснали много по време на отсъствието му. А той дори не се поинтересувал как се справят и дали имат дрехи и храна.

Как може да се поправи сега, за да се издигне в очите на бившата си съпруга, която се чувства като истинска дама дори без неговото присъствие. Той е изгубил шанса да бъде с такава красива жена. А той можеше да бъде нейната опора и насърчение.

Той много съжаляваше, че всичко се е случило по този начин. Дълбоко в себе си мъжът искаше съпругата му да намери някой, който да я оцени. Джон можеше само да се утеши с надеждата, че може би някой ден децата ще искат той да присъства в живота им. Бившата му съпруга не му забраняваше това. Дори тази мисъл накара сърцето на Джон да се стопли малко.

 

 

 

 

Rate article
Две години по-късно Джон среща бившата си съпруга на улицата. Той просто не може да повярва на очите си…