Dukra bijojo supažindinti mane su savo svainiu ir slėpė jį nuo manęs, nes jis nebuvo iš turtingos šeimos.

Linksma penkiasdešimtmetė moteris neseniai įsidarbino grožio salone. Ji visada puikios nuotaikos, linksma, iniciatyvi ir gerai dirba. Savininkė ja visiškai patenkinta, aš taip pat. Ji dirba kirpėja, o aš – manikiūrininke, ir kai ateina laikas, mes barteriuojame viena kitą. Dažniausiai kalbamės apie darbo reikalus. Kalbamės apie savo vaikus, anūkus, ankstesnius darbus ir pan. Taigi kartais atrodo, kad nėra ką pasakoti, o tada pradedi kalbėti apie savo dukrą ir paaiškėja, kad ji irgi turi dukrą. Jūs kalbate apie savo svainį, o ji kalba apie savo.

Per pokalbį pasiskundžiau, kad vaikai neskuba turėti anūkų, nors gyvena gerai, brangiai, gali sau tai leisti, tik sakau, kad jiems neužteko gyvenimo sau, todėl daugiau keliauja ir apie vaikus visai negalvoja.

Mano kolegė sakė, kad jos situacija šiek tiek panaši, tačiau ji nėra įpratusi spausti savo vaikų. Jos dukra ilgai slėpė nuo jos svainio tapatybę. Jis buvo paprastas vaikinas, neturintis nė cento, mokėsi, dirbo neakivaizdžiai, bet turėjo padėti šeimai su jaunesniais broliais ir seserimi, todėl negalėjo susirinkti savo būsto, gyveno su draugu bendrabutyje ir bet kam galėjo pasirodyti netinkamas jaunikis. Tačiau svarbiausia buvo tai, kad jis buvo labai įsimylėjęs. Dėl merginos jis stengėsi su ypatingu uolumu ir bijojo susitikti su tėvais, kad nebūtų atstumtas.

Būsimoji uošvė su juo susitiko likus trims mėnesiams iki vestuvių, kai jau viskas buvo sutvarkyta ir surengta labai kukli ceremonija su keliais draugais. Vaikinas jaudinosi veltui, moteriai jis iš karto patiko. Jie lengvai perprato vienas kito temas ir rado bendrą kalbą, o iš jo buvo labai akivaizdu, kad jis pamišęs dėl nuotakos.

– Net nesupratau, kodėl ji bijojo mus supažindinti, – pasakojo kolegė apie savo dukrą, – ji mane pažįsta nuo vaikystės, nesu iš tų, kurie vejasi turtingus sužadėtinius. Mano vyras buvo kaimo bambeklis, kuris savo kelią pasaulyje prasiskynė po to, kai susituokė padedamas mano tėvų. Svarbiausia – būti geru vyru, mylėti dukrą ir žinoti alkoholio ribas. O visa kita ateis su laiku.

Negalėčiau visiškai sutikti. Pažįstu daug žmonių, kurie gyvena skurdžiai ir nelaimingose santuokose, bet jei nuolat baiminiesi, kad tavo gyvenimas susiklostys taip pat blogai, kaip kažkieno kito, tai tikrai gali nutikti.

 

Rate article
Dukra bijojo supažindinti mane su savo svainiu ir slėpė jį nuo manęs, nes jis nebuvo iš turtingos šeimos.