Дъщерята заяви: “Татко, аз и Филип ще се оженим”.

Дъщеря ми обяви днес, че ще се омъжва и че избраникът ѝ се казва Филип. Започнах да разпитвам за бъдещия си зет – дали има къде да живее, дали има кола.

Анна каза, че няма собствено жилище, но това не е проблем, всички ще се поберем в нашия тристаен апартамент, няма и кола, но няма страшно, имаме една, ако се наложи, ще ги кача на кола.

-Защо ти трябва такъв без къща, без кола ? Попитах дъщеря си дали не трябва да помисли още малко, преди да се омъжи. Анна не иска, тя казва, че Филип е много добър, той ще бъде идеалният съпруг. Какво е толкова специално във Филип ?

Оказа се, че той води дъщеря ми на люлки. Реших да съобщя на съпругата си радостната новина – той ще бъде добър зет, въпреки че ще живее с нас, дъщеря ми не знае нищо за младоженеца, но люлките са силен аргумент.

Жена ми не беше изненадана от факта за предстоящата сватба, повече я озадачи името на младоженеца, оказа се, че миналата седмица дъщеря ми е планирала да се омъжи за Макс. Причината за развалянето на годежа се оказа тривиална – Макс не ѝ дал реда си на люлките, но Филип е джентълмен.

Обсъдихме темата за брака с детето много сериозно, тъй като тя вече е възрастна, скоро ще завърши детската градина и е време да планира сватбата. Бъдещата свекърва също подкрепи смяната на младоженеца, защо ни е нужен алчен мъж в семейството, нека бъде по-добре Филип. Анна беше много щастлива да види такава солидарност от страна на родителите си, но решихме да отложим по-нататъшното планиране на сватбата за сутринта, тъй като вече беше късно и време за лягане. Трябва да се наспим преди детската градина…

Спорът беше много смислен и бебето бързо се вмъкна в леглото и заспа, а ние със съпругата ми отидохме да пием чай и да се радваме на факта, че дъщеря ни и притесненията са все още малки. На сутринта решихме да се запознаем с Филип в детската градина, тъй като той скоро ще се премести при нас, а ние не знаем нищо за него, освен че я води на люлки.

 

Rate article
Дъщерята заяви: “Татко, аз и Филип ще се оженим”.