Дъщеря ни беше на един месец, когато се запозна с родителите си, а синът ни – на 2 месеца!

Измина една година, откакто със съпруга ми пазарувахме и събрахме всичко необходимо, за да доведем у дома нашето малко момиченце.

Час по-късно я държахме в ръцете си и не можехме да повярваме, че най-накрая тя е нашата дъщеря. В продължение на цял месец я посещавахме всеки ден, тичахме по различни институции, за да получим всички необходими документи за попечителство. Беше много трудно, но мога да кажа, че нито за миг не се усъмнихме, че тя заслужава много повече.

Когато със съпруга ми я посетихме в първите дни, се страхувахме да я вземем на ръце, беше толкова мъничка. Понякога, държейки я близо до себе си, си представях, че тя може да бъде част от мен, че аз мога да бъда тази, която ще я носи 9 месеца. Дъщеря ми усещаше любовта на баща си и на мен – държеше ни за пръстите, заспиваше в ръцете ни и никога не плачеше.

В деня, в който тя официално стана наша, ние бяхме най-щастливите хора на земята и нищо не можеше да промени това. Разбира се, може би някой ден тя ще разбере истината или ние сами ще й разкажем всичко, но ще направим всичко възможно да я накараме да почувства нашата любов, подкрепа и грижа.

Преди това със съпруга ми осиновихме син по същия начин. Сега той е на три години и можем да кажем, че ни бяха необходими няколко дни, за да свикнем с него, но с дъщеря ни веднага се почувствахме сякаш е наша. Сега имаме две деца и ги обичаме, сякаш са наши собствени, и всичко това е благодарение на майките, които ги оставиха в болницата. Въпреки че съм им благодарен, не мога да разбера тази постъпка. Очевидно това решение също не е лесно за тях и се взема по време на бременността, но все пак се чудя дали нямат желание да се срещнат с децата си и да видят какви са станали през живота си. Въпреки това се радвам, че всичко се е развило по този начин, защото сега съм майка на две прекрасни деца и съм сигурна, че самата съдба е искала те да станат мои деца.

Нищо не предизвиква в мен повече любов и желание за живот от мисълта за майчинство. Има ли нещо по-красиво на този свят?
 

Rate article
Дъщеря ни беше на един месец, когато се запозна с родителите си, а синът ни – на 2 месеца!