Дъщеря ми стоеше в ъгъла и не се извини за това, което е направила на приятелката си.

Дъщеря ни почти всеки ден говореше на мен и на баща си, че ще ѝ купим сестричка. Тя обясняваше това си желание с това, че така биха могли да станат истински приятелки, каквито тя все още няма.

Със съпруга ми не искахме, но отначало опитахме, но не се получи, а после осъзнахме, че са минали години, откакто сме били активни, така че не сме свикнали с бебешките викове наново. Вместо братче или сестриче, решихме да купим на дъщеря ни котка или куче, защото животното също може да се превърне във верен приятел и член на семейството.

Когато донесохме вкъщи малко гранично коли, дъщеря ми се разсърди. Оказа се, че тя изобщо не иска животното, а ние дори не я попитахме… Сами избрахме името на кучето и се притеснявахме за него, защото дъщеря ни не му обръщаше внимание.

Морз, както го нарекохме, беше мило и игриво куче, но дъщеря ми дори не го поглеждаше. Всеки ден започваше да ни вдига истински скандали колко сме лоши, че не сме й купили сестричка. Веднъж се стигна дотам, че тя изрита нашия Морс. И това беше последната капка. Сложихме я в ъгъла и й казахме, че трябва да преосмисли поведението си. Не бяхме правили това преди, но и дъщеря ни не се беше държала така.

Момичето стоеше в ъгъла и не искаше да се извини за това, което е направило, ние със съпруга ми приготвяхме вечерята и тогава той леко ме бутна и посочи една невероятна картина.

Морс се приближи до дъщеря си и започна да я насърчава, тя отначало се обърна, но той не отстъпи. Изглежда, че е успял да разтопи сърцето ѝ и тя го е взела в прегръдките си. И от този ден нататък те станаха истински приятели, а където има дъщеря, има и куче.

Стигна се дотам, че тя спи с приятеля си, споделя му тайните си и го обича като истински брат, а ние със съпруга ми сме щастливи, че успяхме да подарим на дъщеря си такова щастие!

 

Rate article
Дъщеря ми стоеше в ъгъла и не се извини за това, което е направила на приятелката си.