Дъщеря ми искаше луксозна сватба, диамантен пръстен, джип под наем. Ние и родителите на младоженеца направихме всичко със заеми, а шест месеца по-късно се разведоха.

Със съпруга ми бяхме зашеметени, когато дъщеря ни Моника обяви желанието си да се омъжи. Тя беше само на 18 години. Нямаше начин да убедим Моника да промени решението си. Моника беше разпитана от свекърва ми:

– Внучке, очакваш ли дете?

– Не, бабо.

Годеникът на Моника беше само с две години по-голям от нея. Обсъдихме го с родителите на младоженеца и се съгласихме сватбата да се състои в нашата къща. Моника не беше доволна.

– Това е примитивно! Нека да направим нещо по-модерно.

Дълго спорихме. После решихме да организираме сватбено тържество в едно кафене. Моника избра най-скъпия вариант. Ние и родителите на младоженеца не бяхме доволни.

Моника започна да плаче:

– Ще се оженим веднъж в живота си.

Взехме заем. Същото направиха и родителите на младоженеца. Те купиха диамантения пръстен, който Моника поиска. Дъщеря ми и аз избрахме зашеметяваща рокля.

Искахме да отидем до службата по вписванията със старата ни кола, но Моника не беше доволна.

– Взехме джип под наем!

Баща ми се опита да обясни, че това е скъпо!

– Аз наистина исках.

Наехме джип за сватбата на дъщеря ни и зет ни. Когато дойде денят на сватбата, бяхме психически и физически изтощени. Сватбата ни струваше много пари. Моника и съпругът ѝ се разведоха шест месеца по-късно.

На Моника просто не ѝ харесваше да бъде омъжена. Тя имаше много претенции към съпруга си. Успях да успокоя дъщеря си. Но съпругът ми беше много притеснен. Свекърва ми изпита облекчение, че Моника не е бременна.

Спомних си как се омъжих. Носех красив топ и пола. Годеникът ми ме чакаше в службата по вписванията с букет. Бяхме женени в продължение на 20 години, имахме дете. В резултат на това никоя голяма сватба не се отразява на семейния живот.

Изобщо не съм против сватбите. Всичко обаче трябва да е с мярка. Надявам се, че следващия път дъщеря ни ще бъде по-внимателна.

 

Rate article
Дъщеря ми искаше луксозна сватба, диамантен пръстен, джип под наем. Ние и родителите на младоженеца направихме всичко със заеми, а шест месеца по-късно се разведоха.