Дъщеря ми и зет ми искат да ме изгонят от собствения ми дом

Дъщеря ми стана напълно нагла. Явно е забравила, че съм наследила къщата и цялото си имущество от съпруга си. От много време насам Мария се държи така, сякаш тя е шеф на всичко, а аз съм нищо.

А наскоро доведе съпруга си в къщата, като каза, че продават къщата ми, защото на мъжа ѝ предложили работа в столицата. Сега те искат да се преместят там и да си купят апартамент. А за това им трябват пари.

Казах им, че могат да отидат, където си поискат. На шейсет и осем години мога да се справя с всичко сама. Вместо това децата казаха, че искат да продадат къщата и едва тогава ще могат да си купят жилище в столицата. След тези думи сърцето ми се сви. Първото нещо, което направих, беше да попитам къде ще ме изпратят. Те отговориха, че ще ме заведат в старчески дом. Там ще има много хора като мен, така че няма да ми е скучно.

Каква страхотна идея! Не е ли така? Да ме настанят в старчески дом, а след това да продадат къщата ми и да живеят на широко? Но аз зачеркнах всичките им планове. Няма да се преместя, камо ли да продам къщата си. Вероятно просто ме чакат да умра, но аз съм жив. Имам пълното право да живея в къщата си и никой няма да посмее да ме изгони.

На зет ми не му хареса много отговорът ми. Сега дори се страхувам да живея под един покрив с него. Затова реших да се предупредя предварително. Отидох при нотариус и написах завещание, в което се посочва, че след смъртта ми къщата ще остане на селския съвет.

После разказах за това на децата си и те бяха доста изненадани. Разбира се, че бяха! Казаха, че съм се побъркала. А после започнаха да си събират багажа и си тръгнаха. Бях много щастлива от това. Загубих дъщеря си много отдавна. Тя беше неблагодарна още от малка. На следващия ден разказах на съседката си за всичко. Тя каза:

“И с право. Дъщеря ти отдавна трябваше да бъде поставена на мястото си. Тя изневерява не само на вас, но и на мъжете. Не й обръщайте внимание и всичко ще бъде наред. Имала си тежък живот, така че на стари години имаш право да бъдеш там, където искаш, а не там, където решат децата ти”.

 

Rate article
Дъщеря ми и зет ми искат да ме изгонят от собствения ми дом