Докато работех в чужбина, съпругата ми доведе мъжа си в къщата и настрои дъщеря ми срещу мен.

Ще помня тази сутрин до края на живота си. Върнах се от тежка работа за семейството си и веднага отидох при семейството си: съпругата и дъщеря ми. Бях отсъствал от дома в продължение на девет дълги години. Те много ми липсваха. Исках да прегърна съпругата си и да седна с дъщеря си. През всичките тези години те ми липсваха толкова много.

Едва пристъпих прага, чух много неприятни неща от дъщеря ми за мен. Тя ми каза да се махна и ме обвини, че съм ги напуснал заради друга жена и нямам право да се появявам на прага им. А след това хвърли по мен куфар с вещите ми в него. Жена ми стоеше зад дъщеря ми и се усмихваше.

Не разбирах какво се случва и не можех да кажа нито дума. Взех си нещата и си тръгнах. Не исках да се тревожа отново. Извиках такси и отидох направо в болницата, където на следващия ден трябваше да ме оперират. Не знаех дали ще се опомня след нея. Исках да се видя със семейството си предварително, но нямах представа, че ще ме посрещнат толкова “любезно”. Когато за първи път отидох на работа, дъщеря ми беше почти на седемнайсет години. Със съпругата ми нямахме пари, за да я изпратим на училище, така че трябваше да го направя аз. Исках дъщеря ми да има добро бъдеще, да получи образование, да има приличен доход. Колкото и да е странно, съпругата ми беше много щастлива, когато научи за решението ми да започна работа. Тя опакова нещата ми още същия ден. Когато заминах, дъщеря ми не беше вкъщи. Така че не можах да се сбогувам с нея както трябва.

Изпращах им пари всеки месец. Дъщеря ми учеше. След като завърши университета, исках най-накрая да се върна у дома, но съпругата ми ме убеди да остана на работа за известно време, за да изкарам пари за дъщеря ми, за да си купи собствено жилище. В края на краищата щеше да е хубаво, ако в бъдеще тя имаше апартамент.

Но условията на работа не бяха лесни. Непрекъснато вдигах тежки материали, което сериозно подкопаваше здравето ми. Оттогава имам големи проблеми.

Тогава реших да се върна у дома. Исках да зарадвам дъщеря си, затова й купих апартамент.
Докато чаках такси до болницата, съседът ни отсреща се затича към мен. Тя видя как дъщеря ми ме изхвърли от къщата. А после ми каза, че отношението на дъщеря ми към мен е дело на съпругата ми, която, след като си тръгнах, започнала да води любовниците си в къщата. Когато дъщеря ми видяла това, жена ми имала наглостта да каже, че аз съм първият, който си е намерил друга жена, така че сега тя сама си прави живота.

Както се оказа по-късно, дъщеря ми не е получила образование. Съпругата ми взе всички пари, които ѝ изпращах. Благодарих на съседката за истината и си тръгнах.

Лекарите не ми дадоха никаква прогноза, затова ги помолих да ми доведат нотариус, за да направя завещание за дъщеря ми. В завещанието оставих писмо, в което казах на дъщеря ми цялата истина.

За щастие операцията беше успешна. На следващия ден дъщеря ми дойде при мен. Радвам се, че тя не прочете това писмо, а научи всичко лично от мен.

 

 

Rate article
Докато работех в чужбина, съпругата ми доведе мъжа си в къщата и настрои дъщеря ми срещу мен.