Дойдохме да помогнем на нашите роднини да изкопаят картофи, а те се държаха толкова нагло.

Баща ми живее в селото, но аз и съпругата ми от няколко години живеем в града. Тук имаме работа и приятели. Не идваме често на гости на баща ми, защото разстоянието е твърде голямо. Пътуването дотам отнема повече от два часа. Имаме късмет, че разполагаме със собствена кола. Веднъж, когато отидохме на гости на баща ми, леля ми, сестрата на баща ми, му беше на гости.

Пристигнахме сутринта, сложихме децата да спят и отидохме да работим в градината. Имаше много работа за вършене. Трябваше да изкопаем картофите.

Свършихме добра работа, после децата се събудиха, а ние искахме да седнем и да поговорим със семейството, както трябва да бъде, да се отпуснем след тежкия ден. Този ден бях скъсал доста лошо гърба си. Бях носил толкова много торби. И съпругата ми беше уморена. В същото време тя се грижеше и за децата. Тя се прибра у дома едва жива. А вечерта гърбът ѝ гореше ужасно. Сега я боли дори да легне.

Най-интересното е, че когато се отдалечихме на няколко метра, баща ми ни изпрати от градината. Това беше добра идея. Когато трябваше да се приберем вкъщи, сякаш бяхме уволнени. Прибрахме се вкъщи, а жена ми все още трябваше да приготвя вечерята. Бяхме много и трябваше да останем в кухнята за известно време.

Вечерта всички като един се оплакваха от изключителна умора. Всичко звучеше така, сякаш не сме помогнали по никакъв начин, а просто сме седели там като гости. По-късно всички погледнаха на нас и на вечерята, която жена ми беше приготвила, с известно пренебрежение и отидоха в едно кафене.

Жена ми се обиди и каза, че никога повече няма да дойде тук. И аз я разбирам и подкрепям. В края на краищата това е истинско неуважение от страна на семейството ми. Те отидоха да се забавляват, а ние миехме чинии и носехме чували с картофи. Стигнахме до извода, че е по-добре да не вземаме нищо от тях и изобщо да не идваме.

 

 

Rate article
Дойдохме да помогнем на нашите роднини да изкопаят картофи, а те се държаха толкова нагло.