– Дойдохме да почиваме заедно, а ти ми изневеряваш? – мисълта изплува, след като синът разказа с кого спи майка му

Лятото дойде. Със съпругата ми не можахме да отидем на море, затова решихме да си починем в нашата вила. Винаги ми е харесвало там. Наоколо има красива природа, птичките пеят, а вечер се виждат звездите. Нова просторна къща, добре поддържан двор, тучна градина. Миналата година съседът се съгласи да коси тревата и да подрязва дърветата срещу допълнително заплащане, той много обича тази работа. А синът обича да тича бос по меката трева. Всички бяха щастливи от семейната ваканция. Освен това наблизо имаше река, не много дълбока, може да се плува и да се лови риба.

Затова веднага планирах да станем рано и да отидем да ловим риба, за да можем да си направим вкусен обяд. Да сготвя рибена чорба, да пека риба, вкусно! Спомних си за детството си. Татко също обичаше да ме взима със себе си и ме учеше на всички трикове. А някой ден ще науча и сина си, защото той е още малък, само на 4 години.

След щедрия улов се върнах и започнах да паля огън. Реших да не будя жена си и сина си на сутринта, все пак сме дошли да си починем. И аз ги чаках да се събудят. Върнах се и видях, че синът ми вече си играе с коли на терасата.

– О, ти вече си се събудил! А къде е мама?

– Все още спи, с Теди!

– Кой е Теди?

– Големият!

Бързо изтичах вътре, защото думите на сина ми ме изплашиха! Кой, по дяволите, е Теди? Отворих вратата и видях съпругата ми, която сладко го прегръщаше – голямото плюшено мече. Дори си спомних, че му бях дал такова име, но ситуацията ме обърка. После въздъхнах с облекчение и тихо затворих вратата.

Когато жена ми се събуди и чу тази история, дълго ми се смееше. Това беше нашето утро.

 

Rate article
– Дойдохме да почиваме заедно, а ти ми изневеряваш? – мисълта изплува, след като синът разказа с кого спи майка му