“Дойдох четиридесет минути по-рано от предвиденото и реших да ви наблюдавам. И знаеш ли, това, което видях, изобщо не ми хареса.”

Сара учи във Филологическия факултет. След като се дипломира, тя започва работа по специалността си. Въпреки че не печелела много, това било достатъчно, за да задоволи нуждите си.
Като цяло всичко било чудесно за Сара, с изключение на едно нещо: връзката ѝ.

Тя беше разведена и отглеждаше дъщеря. Съпругът ѝ напуснал семейството, когато момиченцето било на две годинки. Той не отговарял на очакванията ѝ. Оттогава Сара се надява да срещне мъж, който искрено да я обича и да я направи щастлива. Със Сара разговаряхме от време на време. Децата ни посещаваха един и същи клас. Сара често ми разказваше какъв трябва да бъде бъдещият ѝ съпруг: учтив, добродушен, способен да преодолява с лекота трудностите в живота и най-важното – да стане баща на дъщеря ѝ и да обича момичето като свое.

Сара се опитваше да си търси съпруг, но срещаше мъже, които търсеха развлечения, а не жена, с която да живеят. Някои от тях се престрували, че търсят съпруга, но в крайна сметка се оказвало, че въпросният мъж не е готов да стане семеен мъж.

Веднъж Сара все пак срещна един мъж. Двамата разговаряха доста дълго време. Сара била сигурна, че той е единственият за цял живот. Двамата решили да се опознаят по-добре. Сара облякла най-добрата си черна рокля и зачакала да се срещнат най-накрая.

Но мъжът не дошъл в уречения час. Измина половин час, а той все още не беше там. Той не отговаряше на съобщенията ѝ. Сара беше разстроена от действията му, но от друга страна, се радваше, че той не дойде. Жената много се страхуваше от запознанства.

Когато се прибра вкъщи, Сара видя съобщение в сайта за запознанства. “Дойдох четиридесет минути по-рано от уговорения час и реших да те наблюдавам. И знаеш ли, изобщо не ми харесва това, което видях. Уплашените ти ръце, неувереният ти поглед… И тази рокля! Сигурно е дошла от баба ти. Знаеш ли, срамно е да излизаш с човек като теб”.

Сара не можеше да повярва на очите си. Болка стискаше гърдите ѝ. Никога не се беше замисляла за това как изглежда. След това осъзна много неща и реши, че е време да промени нещо във външния си вид и поведение.

 

Rate article
“Дойдох четиридесет минути по-рано от предвиденото и реших да ви наблюдавам. И знаеш ли, това, което видях, изобщо не ми хареса.”