Дойде денят на сватбата ми, но родителите ми не дойдоха на нея, защото още от детството си нямаха нужда от мен.

Като пораснахме, с брат ми и сестра ми бяхме близки по възраст и често носех неща, които получавах от сестра ми. Докато тя получаваше специално внимание и средства, аз се чувствах пренебрегната и неглижирана. Родителите ми инвестираха пари в нейното образование, докато аз бях оставена да се грижа сама за себе си. Въпреки академичните ми успехи те не проявяваха никакъв интерес или радост от постиженията ми.

Ниската ми самооценка ме тормозеше и ми пречеше да отстоявам себе си и да търся справедливост. Успях да вляза в престижен университет, но родителите ми не признаха постиженията ми. Вместо това ми предложиха да си намеря работа, ако не успея да получа стипендия. Разочарована от безразличието им, се преместих в общежитие, където срещнах бъдещия си съпруг. По време на следването ми забременях и с партньора ми решихме да се оженим.

Родителите ми бяха категорично против това и дори поискаха да се отърва от детето. Те ме ругаеха, наричаха ме с имена и отказваха да ме подкрепят финансово и емоционално. Междувременно купиха скъпа кола за сестра ми. Въпреки липсата на подкрепа родих син, а семейството на съпруга ми ни предложи апартамент. Родителите ми ме посрещнаха повърхностно, като не проявяваха особен интерес към живота ми.

Мина време, синът ми порасна и ни се роди още едно дете. Животът ми се подобряваше благодарение на подкрепата на съпруга ми и грижите на неговото семейство. Тогава майка ми отново се свърза с мен, като ми разказа за предстоящата сватба на сестра ми и ме помоли да взема заем, за да я платя. Отказах и майка ми се отрече от мен, като каза, че вече нямам семейство.

Тогава реших, че е време да се самоутвърдя и да поставя всичко и всички на мястото им. Бях изтърпяла достатъчно пренебрежение и несправедливо отношение и имам любящо семейство, което създадох със съпруга и децата си, осъзнавайки, че истинското семейство е мрежа от любов и грижи, а не кръвни връзки.

 

Rate article
Дойде денят на сватбата ми, но родителите ми не дойдоха на нея, защото още от детството си нямаха нужда от мен.