До този момент момичето не приемаше момчето на сериозно. Никога не е и сънувала, че ще чуе такива думи.

На партито за рождения ден те играят на фантазия. Самият той измисли идеята да се играе тази игра, така че всички да могат да участват, и той успя да предложи на любимото си момиче по оригинален начин. Срещаха се от една година и той смяташе, че всичко във връзката им е ясно. Трябваше да направи хартиен пръстен, да го даде тайно на едно от момичетата и когато тя го намери, да ѝ предложи. Изглеждаше, че е планирал всичко. Но се случило така, че друг мъж, който също обичал момичето, ѝ предложил брак. – Отдавна те обичам! И сега имам възможност да ти предложа брак.

Сигурен съм, че това е съдба. Омъжи се за мен! Това била игра и според нейните правила тя трябвало да се съгласи. Гаджето ѝ наблюдаваше цялата сцена. Разбира се, беше недоволен, но мълчеше и не предприемаше никакви действия. След края на играта момичето се приближи до него. Той бил пиян и вдигнал скандал. Тя не разбра причината за това, защото дори не подозираше, че всичко е истинско. Когато поведението на момчето излязло извън контрол, всички си тръгнали. Младежът придружил момичето до дома му. -Слушай, наистина ли си съгласна да се омъжиш за мен? -Това беше само игра – отвърна тя. Той спря и я погледна с надежда. “Не е ли игра?” – попита тя и започна да се съмнява. “Ако не е игра, това означава, че всичко, което си казал преди предложението, е вярно.

Обичам те от първия път, когато се срещнахме. – Значи това е било истинско предложение? А какво ще кажеш за приятеля ми? Ние сме във връзка, ти знаеше това от самото начало. – Да, знаех. Ето защо се опитвах да стоя настрана от теб. Но мина много време, той имаше много шансове да ти предложи, но не го направи. И тогава аз имах единствения шанс и се възползвах от него. – Чакай… Значи се оказва… Тя разбра защо младежът започна тази игра и защо беше толкова ядосан след предложението на момчето. И също така разбра, че той е бил прав за момчето. Той не искаше да бърза с момичето и предложи за начало просто да се срещнат. – Не мога да реша нищо точно сега. Съжалявам. И тя се съгласи само защото си мислеше, че това е игра.

На следващия ден момичето се обади на момчето и дълго обясняваше ситуацията. Двамата провели труден разговор. Тя решила сама да му предложи брак, за да го накара да се почувства победител и да спре да се кара. Е, разбира се, той се съгласил. Подготовка за сватбата, избор на рокля – всички момичета очакват с нетърпение тези чувства. Но всичко това не доставяше на момичето никакво удоволствие, а само му се струваше нередно. С всеки изминал ден ставаше все по-трудно да диша. На следващата сутрин тя му се обади и си уговори среща в ресторанта.

Каза му, че отменя сватбата, че много неща не ѝ харесват, че не може да търпи много хора и е по-добре да я прекрати възможно най-скоро. Защо ми даде надежда? Нарочно ме нараняваш. Това е вторият път. – Той изкрещя толкова силно, че всички се загледаха в тях. – Разбрах го! Ти си с него! Той я обиждаше пред всички, говореше неприлични неща. Охраната го изхвърли навън. Момичето постепенно започна да напуска тези чувства на неправда и тревога. Тя видяла пред себе си ясен път. Решението ѝ беше правилно.

 

Rate article
До този момент момичето не приемаше момчето на сериозно. Никога не е и сънувала, че ще чуе такива думи.